Popaj živi na Malti i ima svoje selo. Ceo svet pohrlio na ostrvo da upozna svog omiljenog junaka (FOTO) (VIDEO)

Selo je izgrađeno za potrebe snimanja filma, a kada se filmska ekipa povukla - Popaj je oživeo

  • 0

U prelepom zalivu Ankor, na severozapadu Malte nalazi se jedna od omiljenih skrivenih atrakcija Mediterana - Popajevo selo, mesto u kom živi čuveni junak iz crtanog filma.

IMATE PUNO PARA? Ovo su (poreski) rajevi za vas, evo i zašto!

Ova činjenica je istina samo u mašti, ali je turisti obožavaju. Naročito sada kad je u celoj Evropi zahladnelo, a prijatne temperature zadržale se baš na Malti.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Popajevo selo napravljeno je za potrebe snimanja filma o čuvenom junaku, a danas ovo simpatično mesto predstavlja jednu od omijenih atrakcija Malte i muzej na otvorenom.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Kada je završeno snimanje, filmske ekipe su samo napustile selo, ostavljajući celi set iza sebe.

Videvši ovo, kreativni meštani su dodatno uredili selo, pretvorili ga u zabavni park, unajmili glumce i tako privukli turiste iz celog sveta koji žele da uživaju u okruženju svog omiljenog crtanog lika iz detinjstva.

- Moj prvi utisak je bio fantastičan, jer su posle 36 godina od snimanja filma svi zaboravili ovo selo. Jednostavno snimili i otišli. Maltežani su od tog sela napravili turističku atrakciju, ali nažalost, minimalno ulažu u obnovu i održavanje svih objekata. Duh Popajevog sela još živi, ali svakako može biti još zivopisnije - kaže Srpkinja Aleksandra Marinković koja već neko vreme živi i radi na Malti.

U selu se nalazi 19 autentičnih kućica, muzeji, igraonice, plaža. Zanimljivo je da je za građu ovih kućica korišćen materijal iz Holandije, jer na Malti nema šuma.

Iako film o čuvenom mornaru nije doživeo veći komercijalni uspeh, Malta je dobila veoma atraktivnu lokaciju za odličnu porodičnu zabavu.

Posebnu atrakciju čine venčanja koja se organizuju u kompleksu. U restoranima se na meniju nalaze i neizostavni specijaliteti sa španaćem, a u centru sela je i bioskop koji prikazuje crtane filmove o Popaju. A i omiljeni suvenir sela je, naravno, konzerva spanaća s likom Popaja.

#travelgram #popeye #filmset #instapic #attraction #olive #travel #muscles #spring #picstagram #malta #malta2016 #lovers A photo posted by POPEYE VILLAGE MALTA (@popeyemalta79) on

U Popajevom selu danas možete ići na lutkarske predstave, posetiti muzej, bioskop, a možete čak i glumiti u vlastitom filmu i poneti ga kući.

(Jasmina Stakić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA