ON IMA 500 KILOGRAMA I GODINAMA NIJE USTAO IZ KREVETA: Sad mu je život užas, a pre 15 godina sve je bilo drugačije (FOTO) (VIDEO)

Najteži muškarac na svetu je nepokretan, težak preko 500 kilograma i sada bije svoju bitku za goli život

  • 5

Meksikanac Huan Pedro Franko u svojoj 32. godini težak je pola tone i šest godina nije ustao iz kreveta, sve do sada. Započeo je medicinski tretman gubitka kilograma i nada se da će tako spasiti svoj život koji je trenutno veoma ugrožen.

ZVALI SU GA "BRDO SALA", A SADA VRH FRAJER: Rekli su mu da će umreti ako ne smrša, a on je izgubio 130 kilograma!

Lekari su morali da koriste specijalnu opremu kako bi Huan Pedra prebacili iz kuće njegove majke u Aguaskalientesu do bolnice u Gvadalahari gde bi trebalo da ima tretman bajpasa želuca.

- Nikada nisam bio svestan šta mi se dešava zapravo. Moje telo je išlo svojim putem i raslo bez moje kontrole. Probao sam razne dijete ali ništa mi nije pomoglo pa sam postao očajan. Na kraju moje telo je pretrpelo veliki šok pa sam čak bio i u komi, a od tada sam vezan za krevet - rekao je on za Telegraf.uk.

Huan Pedrova majka je rekla da je on bio vrlo aktivan kao dete, da se bavio sportom i izlazio sa devojkama, ali se njegovo zdravlje pogoršalo nakon saobraćajne nesreće koja mu se desila kad je imao 17 godina.

- Ovo nije život. Najgora stvar koja čoveku može da se desi je da postane zatvorenik svog sopstvenog tela - dodaje on.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Doktori su rekli da ovaj nesrećni čovek sada ima dijabetes tipa 2, probleme sa štitnom žlezdom, hipertenziju i vodu u plućima.

- Njegov hipotireodizam je napravio veliku štetu njegovom organizmu, usporavajući mu fukcije i čineći da se u njemu gomilaju masti i voda. Verovatno je i dalje živ samo zbog njegove mladosti, jer je nemoguće da ljudsko telo dug vremenski period trpi ovo što ovaj čovek trpi - rekao je doktor Hose Kastanjeda.

On je dodao da će Huan Pedro morati da prođe minimum šest meseci pripremnog perioda pre nego se budu stvorili uslovi da mu se uradi bajpas želuca.

Pre Huan Pedra titulu najtežeg muškarca nosio je takođe Meksikanac Manuel Uribe, koji je preminuo 2014. godine u svojoj 48. godini života, kada je težio čitavih 560 kilograma i koji je 2006. ušao u Ginisovu knjigu rekorda zbog svoje težine.

(Telegraf.rs/ izvor: news.com.au)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA