Kupili su stari automobil i napravili od njega nešto što ćete odmah poželeti (FOTO) (VIDEO)

Originalna zamisao je posle mnogo muka i truda sprovedena u delo

  • 6

Da ništa nije nemoguće napraviti, ma koliko ludo i na prvi pogled besmisleno izgledalo, pokazuje primer dvojice Amerikanaca koji su posle mnogo muka i truda uspeli da konstruišu automobil-đakuzi!

>>> ZA JAKOVA SAMO POSEBNO: Pogledajte kako izgleda mini đakuzi u kojem Seka kupa sina! (FOTO)

Sve je počelo 1996.godine kada su Fil Wiker i Dankan Forester odlučili da Ševrolet Malibu iz ´82. pretvore u pokretnu kadu. Dvojica drugova, tada studenti Mekmaster univerziteta, uspeli su da sklepaju čudno vozilo, ali se, pre svega zbog nedostatka novca, ispostavilo da njihova konstrukcija ne funkcioniše baš najbolje i da propušta vodu.

Dosta godina kasnije rešili su da ponovo pokušaju, ali poučeni lošim iskustvom prvo su dobrovoljnim prilozima preko interneta skupili dovoljno sredstava, a onda su izabrali odgovarajući model za prepravku. Izbor je pao na Kadilak iz 1969. godine, koji je zbog veličine kabine i snage motora bio pogodan za transformaciju u pokretni đakuzi.

Najvažniji deo bila je naravno kabina, koja je napravljena od fiberglasa, kako ne bi propuštala vodu. Instalirani su grejači vode, u motor su ugrađene dodatne pumpe za vodu, a bilo je potrebno i ojačati amortizere kako bi mogli da izdrže automobil napunjen vodom. Naravno, umesto papučica za gas i kočnicu pored volana su ugrađene komande kao na čamcu.

Tako je originalna zamisao posle mnogo muka i truda sprovedena u delo, a ponosni vlasnici neobičnog vozila svoje "čedo" nazivaju "najbržim đakuziijem na svetu".

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mila

    22. novembar 2016 | 17:47

    Kad neko ima bujnu mastu tako to biva...a sta cemo mi sto vise nista ni ne mastamo,ubilo nas sve ,u nasoj lepoj Srbiji nestala je i masta s osta samo surova realnost kako preziveti dan za danom...ps.ovde ne mislim na lopurde u kesu mada ce i oni da se upitaju kako preziveti ali...metak za posten zivot;)

  • BobRock

    22. novembar 2016 | 17:45

    Genijalno haha :D

  • Ja

    22. novembar 2016 | 18:46

    Treba samo imati para

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA