Konačno pronađeni dokazi: Život na Marsu je postojao!

Robotsko vozilo "Spirit" došlo je do materijala sličnih karakteristika onom koji je pronađen u gejzirima El Taito u Čileu

  • 12

Robotsko vozilo američke svemirske agencije NASA pronašlo je znake života koji je postojao u davnoj prošlosti na Marsu, izjavili su naučnici američkog državnog Univerziteta Arizona.

DO SADA NEVIĐEN SNIMAK MARSA: Konačno pravi dokaz da je život na crvenoj planeti moguć?! (VIDEO)

Tokom istraživanja kamenog platoa nazvanog "Houm plejt", robotsko vozilo "Spirit" došlo je do materijala sličnih karakteristika onom koji je pronađen u gejzirima El Taito u Čileu. 

El Taito gejziri su dobra osnova za poređenje zbog specifičnih uslova u kojima se nalaze, poput visokih ultraljubičastih zračenja, niskog nivoa padavina, velike nadmorske visine i visokog nivoa isparavanja.

NASA NAJAVILA ISTORIJSKO OTKRIĆE: Šta su to pronašli na Marsu?

- Rezultati pokazuju da je biogeni materijal pronađen u El Taitu odgovara po mnogim karakteristikama onom koji je pronađen na "Houm plejtu". Ove sličnosti ukazuju na mogućnost da su i nastali u sličnim uslovima - saopštili su naučnici sa Univerziteta Arizona.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • NIGHTRAIN

    24. novembar 2016 | 12:50

    Jos jedna NASA laz.

  • Gorki

    24. novembar 2016 | 15:51

    Red bi bio da vec jednom objave da je zemlja ravna....a ne da lupetaju da su isli na mars jer nisu otisli dalje od moje bicikle

  • Melita

    24. novembar 2016 | 17:41

    Zemlja je ravna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA