• 3

RUSKI TERMINATOR 3 DOBIO "PAKLENU VRŠALICU": Ovi topovi prže sve pred sobom, ali bukvalno (VIDEO)

Par topova je pokazao efikasnost u borbi protiv ciljeva na zemlji, odnosno lako oklopljenih vozila, pešadije i bunkera

  • 3

Terminator-3, teško naoružano rusko oklopno vozilo dizajnirane za podršku tenkovima u borbi protiv drugih oklopnih vozila i pešadije, biće unapređeno i ojačano sa dva topa kalibra 57 milimetara. Taj par topova dobio je nadimak ''paklena vršalica''.

>>> SVI SE PLAŠE RUSKOG TEMINATORA 3: Evo zašto su generali NATO zabrinuti

Ovo vozilo je napravljeno na bazi modela Armate, a osim topova 57 mm, naoružano je i protivtenkovskim raketama treće generacije koje funkcionišu po principu ''ispalio-pogodio''.

''Paklena vršalica'' nije novost u ruskom arsenalu, topovi od 57 mm su i ranije korišćeni na sovjetskom samohodnom artiljerijskom oruđu ZSU-57-2. Ovaj par topova je pokazao efikasnost u borbi protiv ciljeva na zemlji, odnosno lako oklopljenih vozila, pešadije i bunkera.

Foto: Wikimedia

Foto: Wikimedia

Koncepcija ''Terminatora'' je počela da se razvija još 80-ih godina, a rat u Čečeniji i veliki gubici tenkovskih jedinica u uslovima gradske borbe su ubrzale njegov razvoj ka usavršavanju u borbi protiv oklopnih transportera naoružanih mitraljezima visokog kalibra i tenkova.

Proizvođači Armate se nadaju da će ruska vojska biti zainteresovana za Terminatora 3, a za podršku tenkovskih jedinica imaju još jedan adut - pešadijsko borbeno vozilo T-15, takođe napravljeno na bazi Armate.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    Bas smesno izgledaju ona dva malena topceta na onolikoj grdosiji. Bar pravi dobru dimnu zavesu kako purnja

  • Slobo

    Przi samo przi

  • Miša

    Ovo bolje od naseg bvp

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima