NAJSREĆNIJI BESKUĆNIK: Slučajno pronašao 77.000 dolara - prvo kupuje auto (VIDEO)

Lokalne vlasti su nakon nekoliko meseci istrage odlučile da dozvole beskućniku Timotiju Jostu da zadrži dolare i zlatnike koje je našao početkom godine, i to slučajno dok je prao noge u reci

  • 1

Nakon nekoliko meeseci istrage, gradsko veće grada Bastrop u Teksasu odlučilo je da dopusti beskućniku Timotiju Jostu da zadrži novac i kolekcionarske zlatnike u vrednosti od 77.000 dolara, koje je ranije ove godine pronašao na obali reke Kolorado, javlja "Hafington post".

- To mu znači sve na svetu. Pred njim je potpuno novi život. Sada ima mogućnost na napravi planove i ima pravu budućnost - rekla je Aleta Pikok, Jostov advokat.

Jost je u januaru ove godine prao noge u reci u Bastrop parku kada je uočio torbu punu novčanica od 100 dolara i Krugerand zlatnika, odnosno kavanica iz Južne Afrike, koje vrede više od 1.000 dolara pojedinačno. Beskućnik je odneo mokre novčanice u banku, gde je zatražio da mu ih zamene suvim. Ipak, radnik banke je pomislio da je reč o nekom zločinu i pozvao je policiju.

Jostu su tada zaplenili novac i zlatnike i pokrenuli istragu. I sada, nakon višemesečne nesigurnosti, beskućnik će uskoro opet biti sa svojim novcem.

Prisećajući se svojih svakodnevnih problema, poput hranjenja iz kontejnera, Jost je rekao da želi da započne novo razdoblje u životu, a da će najpre sebi priuštiti automobil.

- Već toliko dugo hodam, auto je prva stvar koju želim - rekao je Jost.

Nažalost, Jost nije bio prisutan pri donošenju odluke gradskog veća, jer je bio u zatvoru zbog opijanja na javnom mjestu. Inače, on je već i ranije bio u zatvoru, i to zbog nezakonitog upada na posed, ali je reč o tipičnom prekršaju za sve beskućnike.

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA