TRUJU NAS AVIONIMA: Top 5 najluđih teorija zavere (4. deo) (VIDEO)

Takozvani "kemtrejls" predstavljaju ključni element teorije zavere, koja tvrdi da je kondenzovana para koja ostaje kao trag iza aviona zapravo opasni koktel hemikalija i bioloških agensa koji imaju za cilj kontrolu populacije, vremena ili vođenje biološkog rata

  • 2

Sigurno ste primetili bele tragove koji ostaju iza aviona koji cepaju nebo iznad naših glava, ali malo ljudi zna šta zapravo oni predstavljaju, kako nastaju i zašto uopšte i postoje.

Tu prazninu popunjavaju teoretičari zavere - to nije kondenzovana voda koju neizbežno emituju motori aviona. Ne, to je koktel hemikalija i bioloških agensa kojima se namerno prska svetsko stanovništvo da bi se kontrolisala populacija, vreme i vodio biološki rat, u zavisnosti od toga u koju teoriju zavere verujete.

Popularno nazvani "kemtrejls" (hemijski tragovi), oni su izazvali na desetine hiljada tužbi i žalbi od strane zabrinutog građanstva u Americi i Kanadi, ali su obe države demantovale da rade nešto loše.

Brojna istraživanja su izvršena od strane naučne zajednice, i nijedna nikada nije našla nikakav dokaz koji potvrđuje pisanja teoritičara zavere, već potvrđuju zvanične tvrdnje da je to kondenzovana para.

Međutim, ova teorija opstaje, a njeni sledbenici postoje i kod nas. To je možda najluđa stvar u ovoj teoriji - ovo je zavera u kojoj učestvuju sve države, čak i ljuti protivnici Amerike, i svi o tome ćute. 

- Ako pokušate da oborite ovu teoriju, oni vam jednostavno kažu "i vi ste deo zavere", tako da ne treba ni pokušavati - kaže naučnik Nase Patrik Minisu u intervjuu za "USA Today".

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • maher

    17. jun 2012 | 21:53

    naučno je nemoguće da se vodena para zadržava na visini od 10000 metara satima,na toj visini duvaju vetrovi velikih brzina,trebalo bi da se zadrži maksimalno par sekundi,što je i slučaj kod nekih aviona.potrebno je samo da pogledate u nebo kad je lep dan.

  • Sale

    19. jun 2012 | 12:42

    Bilo bi smesno da nije zalosno. Pisac teksta ocigledno nije ucesnik ni jedne zavere, vec neupuceni i nenacitan jadnik i glupson koji ne vidi dalje od svog nosa. Takvih je budala, na zalost, sve vise. Eutanaziju bi trebalo uvesti pod hitno. Bas zbog ovakvih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA