TIGAR KAO KUĆNO MAČE: Enco - bengalska mačka koja deli krevet sa vlasnicima (FOTO) (VIDEO)

Teška 170 kilograma, ova životinja pojede i do pet kilograma mesa dnevno, a svojim vlasnicima u igri često zadaje bolne ogrebotine. Ipak, oni ni ne pomišljaju na to da ovu divlju zver vrate u njeno prirodno stanište - jer je član njihove porodice

  • 0

Bengalski tigar Enco je kućni ljubimac Džeki Smit (29) i Majkla Džemisona (37) iz Brakpana u Južnoafričkoj Republici. Enco je težak 170 kilograma, dnevno pojede i do pet kilograma mesa, a Majkl u igri sa njim redovno zaradi ogrebotine.

Džeki i Majkl su Enca kupili kada je bio star nešto više od dva meseca. Tokom sledećih godinu dana, on je izrastao u pravu "zver", ali je i postao ravnopravan član porodice, o čemu svedoče i brojne fotografije "umiljate" mačke.

- Imati Enca je fantastično. Ne mogu to da uporedim ni sa čim jer mi je svaki dan drugačiji - kaže Majkl.

Enco ima svoj svakodnevni raspored. Čim se probudi, odmah otrči u kuhinju, gde se popne na sto i čeka svoju flašicu mleka. Zatim odmara gledajući televiziju ili se isteže na Džekinom i Majklovom krevetu. Onda sledi igra.

- Igra s tigrom može biti zaista opasna. Ako vas uhvati na pogrešnom mestu ili samo okrzne zubima, počećete da krvarite. Sa tim sam se pomirio. Svaki puta kada se igramo spreman sam malo da iskrvarim - rekao je Majkl.

Nakon igre, Enco večera, a najčešće jede mačju hranu, i to baš na kuhinjskom stolu. On rado grize i kauče, fotelje i druge delove nameštaja. Kada je bio manji, vlasnici su ga vodili na izlete, a on je obožavao da se vozi u njihovom žutom "lambordžiniju". Ipak, sada je preveliki za to.

Pogledajte video:

(M. S. / 24sata.hr / Foto: YouTube)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA