VANZEMALJCI SU MEĐU NAMA: Top 5 najluđih teorija zavere (5. deo) (VIDEO)

U gradiću Rozvel u Novom Meksiku 1947. godine, srušio se nepoznati objekat za koji je spekulisano da je leteći tanjir. Od kraja 1970-ih je taj incident postao je predmet brojnih teorija zavere, iako su Oružane snage SAD-a tvrdile da je objekat bio deo njihovog eksperimenta

  • 0

"Rozvelovski incident" naziv je za otkriće vanzemaljskih artefakta i leševa vanzemaljaca 1947. godine kraj grada Rozvel u američkoj državi Novi Meksiko kada se na ranču srušio nepoznati objekat. Od kraja 1970-ih je taj incident postao je predmet brojnih spekulacija i teorija zavere.

Kako je saopštila Rosvelova vojna armija (RAAF), nepoznati objekat je tada identifikovan kao leteći tanjir. U početku je NLO smatran glasinom, i medijskom spekulacijom, dok kasnije vojska SAD-a nije potvrdila da je u pitanju bio eksperimentalni balon koji se silom slučaja prizemljio u Rozvelu.

Džesi Marvel, vojnik koji je bio na uviđaju, demantovao je tvrdnju i rekao da ono što je palo sa neba nije sa ovoga sveta.

Medijske spekulacije su dugo trajale, čak jedanaest godina kasnije, a potom je Glen Denis objavio da su na ranču ipak pronađeni ostaci vanzemaljaca i da je  eksperimentalni balon bio samo pokušaj da se smiri javnost.

Pošto nisu mogli da ignorišu medijsku hajku, Oružane snage uputile su detaljno obaveštenje o istrazi na Rosvelovom ranču.

- Balon koji smo otkrili je u stvari sprava koja detektuje talase potencijalnih atomskih bombi i deo je eskperimenta vojske SAD-a. Navodni ostaci vanzemaljaca su u stvari ostaci vojnika koji su poginuli u nesreći kada se balon srušio u Rozvelu - pokušale su vojne snage da ubede građane.

Usprkos ovim informacijama, mnogi NLO entuzijasti tvrde kako se umesto balona zaista srušio leteći tanjir, odnosno da je incident predmet višedecenijskog zataškavanja.

Pogledajte video koji svedoči o pronađenim ostacima vanzemaljca:

(I. Danić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA