Posuli su zaleđene ulice misterioznom mešavinom, gradom je počeo da se širi nesnosan smrad, psi totalno poludeli!

Izvinili su se građanima zbog neprijatnosti, ali im svejedno preti kazna od 10.000 evra

  • 0

Nakon što su im nadležne komunalne službe prošle nedelje posule ulice uobičajenom mešavinom soli i šljunka protiv poledice, stanovnici slovenačkog gradića Sežane, smeštenog na granici sa Italijom, ali i cele okoline, u vazduhu su osetili neobičan miris, a psi u dvorištima su počeli da laju, želeći da izađu napolje.

Beogradski rulet: Hodaju 200 metara preko Ade, svakog trena mogu da propadnu u ledenu vodu (FOTO)

- Solili su ulice, a sada smrdi na ribu, na ulici pred kućom sam našao cele komade slanih sardina - javio je policiji jedan stanar iz središta grada, a u drugom delu uz krupnu so našli su i komadiće pršute, neke duge i do 10 centimetara, prenosi Index.hr.

Misterija se razjasnila nekoliko dana posle kada je zimska služba priznala da su ulice zabunom posolili otpadnom solju koja im je u skladište stigla pre nekoliko godina.

Tada je zbog toplog leta vladala nestašica soli iz Pirana, jedine slovenačke solane, pa su se za svaki slučaj bili dodatno snabdeli otpadnom solju iz obližnje velike sušionice kraškog pršuta te nešto udaljenijeg pogona za soljenje sardina.

Izvinili su se građanima zbog neprijatnosti, ali im svejedno preti kazna od 10.000 evra, objavila je u ponedeljak komercijalna televizijska stanica POP-TV.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA