Sećate li se izgladnelog dečaka na samrti koga su zvali veštac? Anja ga je spasila i danas ga ne biste prepoznali (FOTO) (VIDEO)

Mršav i gladan više od osam meseci je lutao ulicama

  • 6

Aktivistkinja iz Danske Anja Ringren Loven je pre godinu dana spasila dečaka (2) iz Nigerije koga je porodica napustila jer su mislili da je veštac. Dečaka su jednostavno ostavili da umre.

Anja ga je spasila sigurne smrti i dala ime Nada: Proglašena je najinspirativnijom osobom na svetu, a ovako njih dvoje izgledaju danas (FOTO)

Mršav i gladan više od osam meseci je lutao ulicama. Anja je objavila šokantnu fotografiju na kojoj se vidi izgladnelo dete na rubu smrti. Ona je uspela da nagovori meštane da joj dopuste da uzme dečaka u nigerijski dom koji vodi sa svojim partnerom. Posle dva meseca dete je već bilo mnogo bolje, a sudeći prema fotografijama koje je Loven objavila godinu dana kasnije, dečak se potpuno oporavio. Dečaka je nazvala Houp (Nada).

- Houp sada uživa u životu. Ima 35-ro braće i sestara koji se brinu za njega, uče sa njim, igraju se i čine sve da se oseća sigurno - napisala je Loven na Fejsbuk profilu nakon spašavanja dečaka.

Anja inače sa parnterom vodi dom za decu gde smešta mlade ljude optužene za veštičarenje.

- Najgore je kada te odbaci vlastita porodica. Teško da iko može da zamisli kakav je to osećaj - kaže Anja.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Gogiii

    3. februar 2017 | 14:23

    Bog ti dao zdravlja i mira dobra zeno...

  • Dare

    3. februar 2017 | 14:26

    Au svaka cast ovoj zeni,pa ja kad kera lutalicu nahranim tri dana mi milo kao da sam ne znam sta uradio,a ovo je stvarno...ma nemam reci sem bravo bravo bravo...

  • dijaspora

    3. februar 2017 | 14:13

    dusha mala. Covek shvati sve ovo tek kad dobije dete

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA