Tvrde da je Putin ukrao prsten od Superboula od šampiona NFL-a i sada ga žele nazad (FOTO) (VIDEO)

Valsnik Petriotsa u nedelju je izjavio da i dalje želi svoj prsten nazad, i da je voljan da zatraži da se napravi specijalan prsten za Putina u zamenu za njegov

  • 4

Robert Kraft, vlasnik Nju Ingland Petriotsa, koji su u nedelju osvojili Superboul - šampionat NFL lige, ponovo tvrdi da je ruski predsednik Vladimir Putin ukrao jedan od njegovih prstenova iz 2005. godine, i nada se da bi njegov drugar Tramp mogao da mu ga vrati.

Tramp je upravo objavio u kakvim je dogovorima sa Rusijom i Putinom: Hejteri će poludeti!

- Emotivno sam vezan za taj prsten - rekao je u nedelju na dan finala u američkom fudbalu.

Prema rečima Kraft, on i ostali američki biznismeni sastali su se sa Putinom 2005. godine u Sankt Peterburgu kada mu je pokazao prsten. Ruski predsednik ga je stavio na prst, dao opasku "da može da ubije nekoga sa njim" i stavio ga u džep.

- Pružio sam mu ruku da mi vrati prsten, ali ga je on stavio u džep, a trojica KGB-ovaca su ga okružila i oni su samo otišli - rekao je Kraft.

Kraft je 2013. godine govorio da je administracija Džordža Buša Mlađeg tražila od njega da se pretvara da je prsten bio poklon kako bi održali dobre odnose SAD i Rusije.

Valsnik Petriotsa u nedelju je izjavio da i dalje želi svoj prsten nazad, i da je voljan da zatraži da se napravi specijalan prsten za Putina u zamenu za njegov.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Sporeman sam da dam da se napravi jedan sa njegovim imenom. Možda da mu novi predsednik odnese kada se povežu - rekao je Kraft.

Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, te 2013. godine kada je Kraft i tražio prvi put svoj prsten nazad, negirao je da je predsednik Rusije ukrao šampionski prsten od vlasnika Nju Ingland Petriotsa.

- To što gospodin Kraft sada priča je zaista ludost. Stajao sam 20 centimetara od njega i gospodina Putina i video sam i čuo da je gospodin Kraft dao prsten na poklon - rekao je tada Peskov i dodao da se taj prsten sada nalazi u biblioteci u Kremlju.

Nedugo zatim, portparol Kraft grupe objavio je saopštenje u kojem su pojašnjene izjave vlasnika Petriotsa.

- To je anegdota koju Robert stalno priča da bi nasmejao ljude. Drago mu je što je taj prsten sada u Kremlju i, kao što je rekao 2005. godine, ima veliko poštovanje prema Rusiji i predsedniku Putinu. Posebno mu je drago što je predsednik Putin modernizovao rusku ekonomiju. Dobitak zbog pažnje koju je izazvala ova priča pre osam godina je kreiranje baze navijača Petriotsa u Rusiji - pisalo je tad u saopštenju.

Ipak, vlasnik Petriotsa se posle nekoliko godina ponovo oglasio sa tvrdnjom da je ruski predsednik ukrao prsten Kraftu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ukradeni prsten 39. Superboula, navodno košta 25.000 dolara.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA