Alisa živi s opekotinama 20 godina, svi su je se plašili, roditelji su mislili da će umreti: Donela je totalno neočekivanu odluku (FOTO)

Bilo je puno trenutaka kada sam plakala jer nisam želela ovoliko da se razlikujem, a onda sam shvatila da je to život i prihvatila sam sve

  • 2

Alisa Mekdonald (25) je sa dve godine pretrpela teške opekotine, ali kaže kako, više ne želi da ide na operacije jer  voli svoje ožiljke.

Deca stavljaju so i led na kožu i nanose sebi stravične ŽIVE RANE! Roditelji očajni zbog suludog izazova (FOTO) (VIDEO)

Alisa iz američke savezne države Ohajo imala je samo dve godine kada joj se vrući puter izlio na lice. Članovi njene porodice rekli su da joj se lice nakon nesreće rastapalo. Zadobila je opekotine trećeg stepena na 75 odsto lica i ostala slepa na jedno oko. Pala je u komu i tada su lekari obavestili porodicu da planiraju sahranu. Alisa se, uprkos lošim prognozama doktora, probudila iz kome. Bila je na sto operacija među kojima je i rekonstrukcija usana i obrva, te su joj postavljene očne proteze. Ali ova hrabra devojka je sa 16 godina odlučila da više neće ići na operacije.

- Naučila sam da volim sebe i svoj izgled. Moj moto je da nosim svoje nedostatke kao dijamante. Ponosna sam na svoje lice - kaže Alisa koja je godinu dana provela u bolnici.

Njena baka je često kuvala i stavljala puter na šporet da bi se otopio.

- Bila sam znatiželjno dete, popela sam se i prolila tekući puter po sebi. Našao me je ujak koji je pokušavao da obriše vrelu tekućinu s mog lica, ali bila sam toliko teško opečena da mi se koža topila. U bolnici sam pala u komu. Mojoj majci su lekari rekli da mi je glava veoma natekla. Takođe su rekli da bi bilo najbolje da pozove sveštenika i počne da planira sahranu. Ali ja sam se probudila i još godinu dana ostala na bolničkom lečenju. Na 85% mog lica imam ožiljke. U školi su me zvali čudovište i ponižavali. Ali nikada nisam dozvolila sebi da budem žrtva. Neka deca su plakala kada me vide, neka bežala. Jednom za Noć Veštica su mislili da imam masku i rekli da je to najbolja maska koju su ikada videli - kaže Alisa. Dodala je da ne može da promeni mišljenje ludi i da je ili prihvataju takvu ili ne.

- Moji ožiljci su moje obeležje. Ne želim da ih se otarasim jer ih volim. I da postoji magija kojom bi ih uklonila odbila bih to. Bilo je puno trenutaka kada sam plakala jer nisam želela ovoliko da se razlikujem, a onda sam shvatila da je to život i prihvatila sam sve - kaže Alisa koja danas savetuje druge i pomaže im da žive s ožiljcima, piše Dejli Mejl.

Foto: Profimedia/Caters News Foto: Profimedia/Caters News

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mirko&Slavko.

    9. februar 2017 | 11:42

    Благословена била.Лепота је пролазна,а глупоћа остаје.Битно је шта је унутра,а споља је у очима посматрача.Шта вреди лепа а глупа.Срећно.

  • Vladimir

    9. februar 2017 | 10:33

    Svaka cast na borbi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA