Nestao je pre 5 godina, a pronašli su ga u opasnoj džungli: Brat Stefan je mislio da je mrtav, ali ipak je ovako uspeo da preživi (FOTO)

Džungla Amazona je prepuna otrovnih pauka i zmija, da ne pominjemo druge opasne životinje poput jaguara, ipak, Anton je uspeo da ostane živ

  • 3

Kanađanin koji je nestao pre pet godina, pronađen je 6.500 kilometara daleko od kuće u amazonskoj džungli.

Potraga za trojicom mladića iz Zenice: Od subote im se gubi svaki trag, policija moli za pomoć

Anton Pilipa nestao je iz Vankuvera 2012. godine i u poslednjih pet godina prepešačio je dva kontinenta - uglavnom bos.

Uočio ga je kanadski policajac koji je mislio da je prosjak. Nije imao ličnu kartu, ali je nekako utvrđeno uz pomoć ambasade odakle je. Njegova porodica je ostala bez nade da će ga videti ikada više, kada su primili srećni poziv.

- Bio sam oduševljen. Rekao sam sebi da je umro, već sam se pomirio s tim, ali nikada nisam prestao sasvim da se nadam. U dubini duše sam verovao da je živ - rekao je njegov brat Stefan.

Bivši humanitarni radnik, koji ima istoriju šizofreničnog ponašanja, uspeo je da proputuje minimum deset zemalja uključujući i Ameriku, Panamu i Argentinu, izgleda bez pasoša i prtljaga.

Stefan je rekao novinarima da je bizarni cilj njegovog brata bio da stigne u Narodnu biblioteku u Buenos Ajresu, ipak kada je tamo stigao vratili su ga zbog dokumentacije . Anton je 2011. godine optužen za napad, ali njegova porodica ne veruje da nestanak ima veze sa tim.

Foto: MissingPersonsofAmerica.com Foto: MissingPersonsofAmerica.com

To ga je podstaklo da nastavi putovanje po Brazilu gde je i pronađen. Njegova porodica dala je oglas uz nagradu za onoga ko bi ga pronašao od 12 hiljada dolara. Anton je preživeo jer je jeo voće i bobice i skupljao odeću po kontejnerima. Takođe je rekao da je preživeo zahvaljujući velikodušnosti stranaca.

Džungla Amazona je prepuna otrovnih pauka i zmija, da ne pominjemo druge opasne životinje poput jaguara, ipak, Anton je uspeo da ostane živ.

Rekao je za BBC da se nikada nije osećao usamljenim. Dosta je razmišljao, spavao na otvorenom, jednostavno je živeti kada ti ne treba puno stvari.

On je sada u Torontu, živi sa porodicom i na lečenju je od šizofrenije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • NP

    9. februar 2017 | 12:25

    Treba prioritetno lečiti društva kojima promiču istine o životu koje je ovaj čovek dobro shvatio daleko od kuće. Nesvakidašnja i zanimljiva priča, želim mu sve najbolje.

  • Mirko&Slavko.

    9. februar 2017 | 12:38

    Значи може се живети и без градова.Још ако си како треба,велике шансе постоје. Бог када је створио човека,створио га је да живи у природи,окружен природом.Ово данас је наопако.

  • Krsta

    9. februar 2017 | 14:15

    Ima tragova ...postao sizofrenicar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA