Čovek koji je moćniji od svih vladara sveta: Nosi Trampovo nuklearno koferče i izgleda ovako (FOTO)

Fotografija koja je privukla posebnu pažnju je ona na kojoj se slikao sa čovekom koga je predstavio kao "Rika" i koja je izazvala opštu uzbunu na Fejsbuku

  • 2

Od kada je Donald Tramp zvanično preuzeo funkciju predsednika, često se u medijma pojavljuju informacije koje bi trebalo da znaju samo najbliži saradnici američkog predsednika. Za poslednji gaf je bio zadužen prijatelj predsednika Trampa, bogati vlasnik nekretnina Ričard de Agacio, koji je na Fejsbuku objavio nešto što nije smeo.

Najkontroverzniji čovek koji je rascepao provaliju između SAD i Rusa: Sve o Trampovom savetniku koji je dao ostavku zbog veze sa Putinom (FOTO) (VIDEO)

Naime, za vikend, tokom sastanka Trampa sa japanskim premijerom Šinzeom Abeom, de Agacio nije mogao da se suzdrži od fotografisanja ljudi čiji se identitet čuva u najstrožoj tajnosti. Korisnicima društvenih mreža najviše je za oko zapela fotografija Trampovog prijatelja sa Rikom - čovekom koji nosi predsednikovu torbu sa nuklearnim kodovima.

Sastanak dve administracije u golf klubu "Maralago" na Floridi postao je ozbiljniji kada je pristigla informacija da je Severna Koreja lansirala projektil u pravcu Japana, a koji može da nosi nuklearnu bojevu glavu. Odjednom se sto za ručavanje pretvorio u "komandnu sobu Pentagona", za kojim su Tramp i Abe su počeli da razmatraju situaciju. Tada je i de Agacio počeo da fotografiše.

Printskrin: Facebook/Richard DeAgazio Printskrin: Facebook/Richard DeAgazio

Fotografija koja je privukla posebnu pažnju je ona na kojoj se slikao sa čovekom koga je predstavio kao "Rika" i koja je izazvala opštu uzbunu na Fejsbuku. Naime, Rik je zadužen za nošenje torbe sa kodovima potrebnim da američki predsednik lansira nuklearni udar.

- Ovo je Rik. On nosi predsednikovu torbu za hitne slučajeve. Takozvanu "atomsku loptu". To je torba sa svim sadržajima kojima predsednik može da odobri i pokrene nuklearni udar kada nije blizu komandnih centara, poput Sobe za specijalne situacije u Beloj kući - podrobno je opisao Rikovu funkciju Trampov prijatelj na Fejsbuku.

Ovakav bezbednosni propust i kršenje svih bezbenosnih protokola odmah su izazvali veliku pažnju i iako su obrisane sa izvornog naloga, pojavile su se na stotinama drugih.

Printskrin: Facebook/Richard DeAgazio Printskrin: Facebook/Richard DeAgazio

Ali, to nije sve. Trampov prijatelj je i pre toga na detaljno izveštavao o sastanku zvaničnika dve zemlje na Fejsbuku, pa je tako fotografisao i atmosferu nastalu za stolom kada se saznalo da je Severna Koreja lansirala raketu.

- Bilo je fascinantno videti aktivnosti tokom večere, kada su stigle vesti da je Severna Koreja lansirala raketu u pravcu Japana. Premijer Abe je razgovarao sa svojim osobljem, dok je predsednik bio na vezi sa Vašingtonom. Dva lidera su potom razgovarala i brzo se pripremila za konferenciju za novinare. Ovo je centar akcije - oduševljeno je pisao o razvoju događaja De Agacio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • SERGIJE

    14. februar 2017 | 17:40

    Nadajmo se da Rik nije na lakim drogama

  • Opanak

    15. februar 2017 | 00:34

    Jel ove torbe nose i u spavacu sobu ? Covecanstvo je otislo u ofsajd...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA