≫ 

NAJLEPŠA PRIČA NA DAN ZALJUBLJENIH: Spasio je iz Aušvica, sad proslavljaju 71 godinu zajedničkog života!

Par se venčao u julu 1946. godine. Sada ima dvoje dece, sedmoro unučića i petoro praunuka

  • 1

Jevrejka Edit Štajner, koja je preživela holokaust, i škotski vojnik Džona Makaja, koji je spasio iz logora, danas proslavljaju 71. Dan zaljubljenih.

Da li imate ZAJEDNIČKU BUDUĆNOST? Pogledajte šta poklon za Dan zaljubljenih otkriva o vašoj vezi

Naime, pre više od sedamdeset godina Džon je bio njen heroj kada ju je spasao iz Aušvica. Kasnije ga je Edit videla na proslavi oslobođenja, ali je lepi vojnik bio isuviše stidljiv da joj priđe.

Džon je zbog toga zamolio prijatelja da joj uputi poziv umesto njega, što je ona odbila.

Edit je objasnila da će plesati sa njim jedino ukoliko je sam zamoli za ples. Smogao je snage da joj priđe i tako je počela njihova romansa.

Par se venčao u julu 1946. godine. Sada ima dvoje dece, sedmoro unučića i petoro praunuka. Planirali su da za 71. Dan zaljubljenih naprave žurku, ali je njihov savet mlađima da budu romantični tokom cele godine.

- Džon je pravi džentlmen. Još uvek tepaju jedno drugome. Koliko su posvećeni jedno drugom vidi svako ko imalo vremena provede sa njima. Lepo je da u našoj kući imamo primer takve ljubavi - rekla je koordinatorka doma za stare u kome sada živi ovaj simpatičan par.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mrki

    15. februar 2017 | 01:55

    Sve je to lepo, ali kako moze iz Ausvica, kad su njega oslobodile sovjetske trupe!? Ovaj Skot mogao je da je oslobodi samo iz nekog kojeg su engleske jedinice na prostoru zapadne Nemacke zauzele.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA