OTKRIVEN ZABORAVLJENI TEKST VINSTONA ČERČILA: Slavni državnik imao dokaze da vanzemaljci postoje?

Čerčil je jednom rekao da je Velsov "Vremeplov" jedna od knjiga koju bi poneo u čistilište. Osim toga, bio je i prvi premijer koji je angažovao savetnika za znanost: to je bio Frederik Lindeman, fizičar, koji je jednom za svog poslodavca rekao da je "naučnik koji je promašio poziv"

  • 2

"Nisam preterano impresioniran uspehom koji kao civilizacija ostvarujemo, pa sam spreman da mislim da mi nismo jedina tačka u ovom ogromnom svemiru na kojoj se nalaze živi stvorovi koji misle, ili da smo najviši nivo mentalnog i fizičkog razvoja koja se ikad pojavila u neizmernom prostoru i vremenu" - tako je pisao Vinston Čerčil u svom eseju "Jesmo li sami u svemiru", koji je tek nedavno otkriven u njegovu muzeju u Fultonu.

ONI SU NAJPOZNATIJI MASONI: Ima ih čak 2 miliona, a među njima su i OVI SRBI!

VINSTON ČERČIL BIO SRBIN PLAVE KRVI? Evo koji srpski kralj mu je bio otac i kako mu se osvetio!

Nije reč o nepoznatom delu, već o rukopisu na koji se zaboravilo vremenom, i sada je ponovo izašao u javnost. On baca novo svetlo na ovog velikog državnika.

Pisan 16. oktobra 1939. godine, mesec i po nakon što je Velika Britanija objavila rat Nemačkoj, dakle baš u vreme kada je počeo Drugi svetski rat, Čerčil se bavio teorijama i dokazima o postojanju vanzemaljskog života.

Tekst dodatno potvrđuje koliko je Čerčil bio zainteresovan za nauku i njezino popularizovanje. Bio je i prijatelj sa H. G. Velsom, autorom knjige "Rat svetova", čijom je radijskom adaptacijom Orson Velsizazvao paniku u SAD-u.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

 

Čerčil je jednom rekao da je Velsov "Vremeplov" jedna od knjiga koju bi poneo u čistilište. Osim toga, bio je i prvi premijer koji je angažovao savetnika za znanost: to je bio Frederik Lindeman, fizičar, koji je jednom za svog poslodavca rekao da je "naučnik koji je promašio poziv".

Mario Livio, astrofizičar koji je u časopisu Nature objavio tekst o eseju, ne skriva pohvale:

- Razmišlja kao naučnik. Prvo je definisao šta je život, zatim detaljizovao preduslove za postojanje života, a potom razvijao tezu o postojanju života u drugim sunčanim sistemima. Sve je vrlo dobro promislio i, iako nije imao sve znanje pri ruci, razmišlja logikom naučnika - zaključio je Livio.

(Telegraf.rs / Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Neks

    19. februar 2017 | 17:04

    Svako iole malo razuman zna da vanzemaljci postoje negde u ovom svemiru da smo sami nismo pored toliko galaksija i planeta sigurno ima neki oblik zivota samo ne moraju da su od vode krvi i mesa stvoreni sto naucnici traze mozda imaju kiselinu i neki ludi oblik tela za nade pojmove

  • charlie

    19. februar 2017 | 21:58

    Mnogo nam je zla naneo sa svojim Tita-nikom, tako da sam uvek konzumirao Marlboro, gade¢i se vinstona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA