• 1

Ovo mogu samo Kinezi: Krilo vetrenjače od 80 tona podigli uz planinu kao da je perce (VIDEO)

Pažljivo planiranje i dostignuća inženjera mogu da savladaju ogromne prirodne prepreke

  • 1

Energija vetra se najbolje hvata na nepristupačnim mestima, a u Kini jedna kompanija zahvaljujući neverovatnoj vožnji dugoj tek nekoliko kilometara uspeva da je velikim vetrenjačama ukroti na planini Baoding u provinciji Junan.

Majstore, kapa dole! Kad vidite kuda i kako on vozi svoje "kamionče", moraćete da mu aplaudirate (VIDEO)

Fascinantan video vožnje delova turbine dugih 50 metara i teških 80 tona kroz 212 krivinu pojavio se nedavno na Fejsbuk nalogu portala "Tech Insider", a dosad ga je videlo više od 20 miliona ljudi.

Slični snimci se mogu pronaći i na Jutjubu i svi pokazuju kako pažljivo planiranje i dostignuća inženjera mogu da savladaju ogromne prirodne prepreke - u ovom slučaju u korist prirode.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stvarno?

    6 osovina kamiona, puta 8 tona je 48 tona dozvoljena nosivost ovog (voza) . ako je truck 8.9 tona i prikolica Ca. 6 t. onda je neto nosivost 33 tona. To nije moguce za jedno krilo . Krilo moze da bude maximum 10 tona teshko. Okolika becha je puna ovih "vetrenjacha" koje imaju krila 75m i teshka su 6 tona. Krila su shuplja i rade se od aluminijuma. Rotori mogu da budu do 25 tona teshki a za 8 sati proizvodu struju za chetvorochlanu porodicu za celu godinu. Igrom sluchaja sam dizao autokranom ova chuda nekih 5 god. Kran za ove delove u radijusu od 6 m. Mora da podigne min. 450 tona da bi na visini od 120 m podigao ove delove. Jedna osovina krana moze maximum 12 t da nosi pa su kranovi sa 9 do 11 osovina. Dodatni tegovi prevoze kamioni a MAST ili ruka krana je teleskopskog karaktera i moze cela da bude i 25 tona.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima