Mladi se masovno sele u ovih 15 američkih država: Tamo se nude odlični poslovi i plate, a živi se "bogovski" (FOTO)

Kada biste želeli da odete "preko bare" i ostvarite svoj "američki san", ovde bi trebalo da odete

  • 11

Skoro devet godina Amerika se nalazi u ekonomskoj krizi, ali neke od njenih 50 država uprkos problemima uspevaju da održe ekonomski rast i kvalitet života svojih stanovnika i u njih se masovno sele mladi i porodice kako iz Amerike tako i iz drugih država sveta.

 

Cela familija mi je obećala pomoć kad dođem u Nemačku, a onda su mi uradili nešto tipično za gastarbajtere

 

U Americi se svake godine države rangiraju po ekonomskoj uspešnosti, a istraživanje se svodi na tri glavna elementa: rast bruto društvenog proizvoda, zaposlenost/nezaposlenost i razvoj biznisa i poslovnih mogućnosti, piše Biznis Insajder.

 

Na osnovu ovih parametara rangirane su američke države i 2017. godine, a kada biste želeli da odete "preko bare" i ostvarite svoj "američki san", ovih 15 država su najbolje ekonomski rangirane i samim tim vam mogu pružiti najbolji osnov za kvalitetan život.

 

Na 15. mestu našao se Oregon, zatim slede Džordžija, Nju Hempšir, Minesota, Vašington, Nevada, Delaver, Ajdaho, Florida, Teksas, Masačusets, Juta, Kalifornija, Severna Dakota, a kao zemlja u kojoj je najbolje živeti na prvom mestu našao se Kolorado.

 

Tipični prizor iz savezne države Kolorado. Foto: Wikimedia Commons/Recline

Tipični prizor iz savezne države Kolorado. Foto: Wikimedia Commons/Recline

 

Kolorado, sa svojom populacijom od 5.5 miliona stanovnika ima ocenu rasta 2, ocenu zaposlenosti 2 a ocenu razvoja biznisa 4. To u praksi znači da ako ste izvršni asistent u nekoj firmi u Koloradu, zarađivaćete u proseku od 50-60.000 dolara godišnje, a ako ste na primer softverski inženjer godišnje ćete biti bogatiji za 110.000 dolara.

 

Ako u taj novac uračunate mesečno iznajmljivanje kuće od 80 kvadrata (1.800 dolara) ili pak malog stana (1.000 dolara), hranu koja košta slično kao u Srbiji, troškove prevoza i socijalne zaštite (u proseku oko 500 dolara mesečno), jasno je da možete očekivati život kao iz snova.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • miki

    14. mart 2017 | 14:34

    Zivim u Nevadi vec 15 godina i znam da se ovde ne zivi "bogovski". Imam decu koja su ovde odrasla i zavrsila skole i vec godinama ne mogu da nadju posao... Za neki normalan posao morate da imate vezu i da sve debelo platite(5-10.000$) a za poslove koji su najmanje placeni( ciscenje soba u hotelu ili pranje sudova) morate da budere Meksikanac...Molim vas kada pisete ovakve clanke onda pisite istinu.

  • p

    14. mart 2017 | 18:05

    Zivim u Kolorado i nije bas sve tako kako pisete.

  • stevica

    14. mart 2017 | 16:45

    Sve je to lepo, kako pisete samo zaboravljate i ovo ako se dobar inzinjer ili dr, onda su vam vrata otvorena i u Evropi, Da li je celo covecanstvo tog kapaciteta da se samo o tome pise, Koliko je ljudi koji nisu skolovani i oni imaju porodice i oni moraju ziveti, Pisite kako oni zive nemojte pisati o milijarderima i ostalim bogatasima, Nije sve sto leti za jelo, tako da je prava umetnost ovde u Srbiji ziveti od svog postenog rada, Tesko da teze ne moze biti ali svako bira svoj put,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA