≫ 

Da se Zemlja okreće u suprotnom smeru, život bi nam bio potpuno drugačiji (VIDEO)

Zemlja se ispod nas okreće brzinom od 1.670 kilometara na sat, što utiče na kretanje talasa i strujanje vazduha, pa bi promena smera kretanja imala drastičan uticaj na našu planetu

  • 15

Naučnici su za BBC otkrili veoma zanimljive podatke o rotaciji Zemlje, odnosno šta bi se desilo kada bi se naša planeta okretala u drugom smeru.

ŽIVIMO U HOLOGRAMU?! Šokantna teorija menja sve što smo mislili da znamo o svetu!

Naime, ako stojimo na ekvatoru, Zemlja se ispod nas okreće brzinom od 1.670 kilometara na sat, što utiče na kretanje talasa i strujanje vazduha. Kad bi se sve zaokrenulo, Sahara bi bila jedno od najkišnijih područja na Zemlji, kalifornijske pustinje bi bile vlažne, a močvare na Floridi potpuno bi presušile.

S druge strane, kada bi Zemlja, na primer, usporila rotaciju, sunčana strana bila bi sve toplija, a tamna strana zemlje ledena. Zemlja uistinu usporava, ali taj se proces odvija veoma sporo.

Dan je danas 1,7 milisekundi duži nego što je bio pre hiljadu godina, a tim tempom Zemlja bi se potpuno zaustavila za 1,9 triliona godina. Poređenje radi, svemir je star oko 14 milijardi godina.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • D3

    21. mart 2017 | 10:18

    Najjaci su mi ovi sto misle da je zemlja ravna ploca.

  • SRBIJA

    21. mart 2017 | 06:46

    Pa za nas Srbe bi mozda bilo bolje u drugom smeru inace u ovom nama ne odgovara.

  • ja

    21. mart 2017 | 13:21

    Neki komentari ne da nemaju veze sa zdravom pameću već ni s ljudskim intelektom.Plaču li njihove majke kad ih gledaju dok guglaju internetom pronalazeći ha ha dokaze da je zemlja ravna ploča i dok ih normalan svet tretira kao kučiće šta se pameti tiče.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA