≫ 

Žene, ako već pušite, treba da znate šta je tu ružno: Veliko upozorenje u novinama iz 1941. godine (FOTO)

"Veoma je ružno kada žena nešto radi sa obe ruke a cigareta joj visi iz usta dok u isto vreme žmirka"

  • 4

U današnja vremena pušenje je sve manje popularno, ali i dalje ima mnogo žena koje su zavisnici od ovog nezdravog poroka.

Volite da dobacujete devojkama? Evo šta to govori o vašim testisima!

U časopisu "Žena i svet" iz 1941. godine prvo uopšte ne preporučuju ženama da puše jer "žena ima tako delikatne , gotovo svete dužnosti, da je pušenje za nju i ružno i štetno".

Međutim i tada, kao i sada, smatra se sasvim prirodnom pojavom da žena puši. Kao glavni uzroci pušenja, navode se, nervno rastrojstvo i slabi živci.

Ali ako već puši, žena to treba da radi sa stilom.

"Nemojte pasti u iskušenje da ugasite cigaretu u tanjiriću od šoljice čaja, jer se to smatra nevaspitanjem i nepažnjom prema domaćici. Trudite se da ljudima u svojoj okolini koji ne puše ne smetate svojim dimom, naročito ako su u blizini sitna deca ili neko ko je nazebao. Neke vaše prijateljice osetljive su na belinu svojih zavesa, trudite se da iste zbog vas ne požute.

A ako vašem izabraniku smeta što pušite, ostavite duvan, jer ćete tako i sebi učiniti korisnu uslugu a i njemu ćete dati do znanja da ste prava žena", samo su neki od predratnih saveta.

Prema pisanju časopisa "Žena i svet" ako baš morate da se trujete, pušite onako kako to zahtevaju pravila lepog ponašanja.

"Pre svega pri pušenju nemojte afektirati i praviti grimase, nemojte imati poluzatvorene oči, pušite prirodno jer je to najsnošljivije.

Veoma je ružno kada žena nešto radi sa obe ruke a cigareta joj visi iz usta dok u isto vreme žmirka. Takođe nepristojno je kad sagovorniku duvate dim u lice ili kad puštite dok plešete".

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Рафа

    28. mart 2017 | 14:20

    Ма какав бонтон ,треба престати пушити то је невиђена будалаштина ....

  • Boban

    28. mart 2017 | 15:41

    Ništa gore od zene koja iz usta smrdi kao piksla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA