≫ 

Gardijan napisao neverovatne stvari o Srbiji: Evo zašto živimo u zemlji snova u odnosu na druge države (FOTO)

"Za bicikliste i one koji vole da pešače, ovo je zemlja snova: prepuna predivnih sela sa prijateljski nastrojenim domaćinima, veoma zanimljive istorije, ali i dobre hrane i kulture"

  • 5

Britanski ugledni list "Gardijan" objavio je tekst odmah nakon starovanja Bregzita, u kome savetuju svojim građanima gde da otputuju i odmore se od razvoda sa Evropom.

Gardijan poslao poruku o Srbiji celom svetu: Jedna stvar im je posebno zapala za oko!

U svom tekstu "Kako planirati postbregzitovski odmor" među zemljama koje Gardijan savetuje Britancima kao nezaobilazne turističke destinacije nalaze se zemlje kao što su:

1. Nepal - gde se prema Gardijanu može osetiti optimistična energija budizma i hinduizma, probati najbolji kariji na svetu, posetiti predivne planine, hramovi i divlja priroda prepuna retkih životinja.

2. Južna Afrika - iako u zemlji vlada politički haos, gde su gradovi poput Kejptauna i Johanesburga prelepi ali puni nasilja, ova zemlja ima božanstvenu obalu i plaže, kao i male gradove-oaze u sred pustinje.

3. Albanija - zemlja u egzotičnom regionu Balkana, blizu Evrope, sa prelepim muskimanskim hramovima, rimskim putevima i visokim planinaskim vrhovima, idealna je za usamljene putnike.

4. Bugarska - zemlja kao stvorena za planinarenje i pešačenje kroz predivne predele i prirodna bogatstva koja su nepravedno dosta zapostavljena i potcenjena.

5. Kolumbija - gde se mogu videti Andi, Amazon, pustinje, planine, ravnice i predivni gradovi sa božanstvenom arhitekturom.

6. Iran - kao najfascinantnija destinacija Bliskog istoka, sa svojim drevnim gradovima Isfahanom i Persepolisom predstavlja pravi odmor za ljubitelje istoka.

7. Namibija - zemlja divljine i divljih životinja, safarija i zelenila, obale skeletona i kanjona ribarske reke, idealna je za one koji žele da osete dušu Afrike.

8. Malezija - omiljena destinacija za Britance koji vole prelepe plaže i kristalno more, bez obzira na avionske nesreće koje su smanjile broj turista u ovoj zemlji.

9. Kenija - čiji je turizam naglo opao zbog brojnih terorističkih napada, ali ipak nastavlja da bude afrička destinacija broj 1 za mnoge svetske turiste.

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

Srbija je na 10. mestu ove liste i za našu zemlju Gardijan ima samo reči hvale.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Za bicikliste i one koji vole da pešače, ovo je zemlja snova: prepuna predivnih sela sa prijateljski nastrojenim domaćinima, veoma zanimljive istorije, ali i dobre hrane i kulture. Očekujte epsko gostoprimstvo uz mnoštvo rakije. Ne propustite da obiđete Petrovaradin na Dunavu, gradove poput Niša i planinske parkove kao što su Fruška gora i Kopaonik – krov Srbije”, piše Gardijan.

Foto: Wikimedia/Sasapokimica Foto: Wikimedia/Sasapokimica

Konstatujući da se Hrvatska muči sa problemom prenatrpanosti turista u letnjim mesecima, list ističe da susedna Srbija ostaje “neotkriveni dragulj Balkana”.

I britanski Telegraf je nedavno, povodom Dana državnosti Srbije, objavio opširan tekst o Srbiji.

Foto: Flickr/rudolfgetel Foto: Flickr/rudolfgetel

Beograd možda nema onu tradicionalnu lepotu, njegovi obrisi su i dalje prošarani ožiljcima komunističke ere, kao i ruševinama od NATO bombardovanja, ali vidljivi izuzeci postoje. Zemun je načičkan austrougarskim kućama, dok Skadarlija ima šarm Monmartra”, navodi britanski Telegraf.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Kreka

    31. mart 2017 | 19:47

    Krov Srbije su Prokletije, Vrh Djeravica na Kosovu i Metohiji

  • iva

    31. mart 2017 | 19:21

    Bajke

  • Перагеније

    1. april 2017 | 16:28

    Оставите се више англо'сексонских гласила. Они пишу како кад и како шта им се учини да им је у интересу. И НИКАДА не примајте Енглезе у госте, ни као туристе. Зашто? видећете ако не прихватите мој савет.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA