≫ 

Snimili su iz vazduha polje lala u Holandiji: To su prizori koji prikazuju svu divotu ove zemlje u najlepšem cvatu (FOTO) (VIDEO)

Čak i kada je proleće gotovo, cela Holandija i dalje sveta

  • 2

Ono što na prvi pogled izgleda kao čudan "pečvork" na nepreglednom tepihu zapravo su holandska polja lala, koja u aprilu najviše i najlepše cvetaju.

Drveće u najlepšim košuljicama, turisti se otimaju ko će napraviti lepši selfi sa pupoljcima (FOTO)

Foto: flickr/ furiouskaa5786 Foto: flickr/ furiouskaa5786

Ar po ar, kilometar po kilometar, cvetovi lale neverovatno jarkih boja krase polja i brdovite proplanke u okolini okruga Ana Paulovna u severnoj Holandiji.

Iako jednako božanstveno izgledaju sa zemlje, ova polja još neverovatnije izgledaju usnimljena iz vazduha, jer se tada može videti njihova prava širina i veličina.

Foto: maxpixel.freegreatpictures.com Foto: maxpixel.freegreatpictures.com

Lale su tokom godina postale simbol ljubavi u Holandiji, a mnogi turisti ovu zemlju posećuju baš u aprilu kako bi mogli da uživaju u prizorima polja lala.

Sezona cveća u Holadiji počinje u martu sa cvetanjem kačunki, zatim narcisa, dok je april rezervisan za zumbule i lale, koje cvetaju čak so sredine maja, a avgust je mesec za gladiole.

Foto: flickr/ franzconde Foto: flickr/ franzconde

Čak i kada je proleće gotovo, cela Holandija i dalje sveta, prenosi Dejli mejl.

Tokom 20. veka ekpanzija posla sa cvećem u ovoj zemlji je bila u punom zamahu, a sada je Holandija najveći izvoznik cveća budući da se godišnje tu proizvede devet milijardi lala.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA