Amerikanci imaju novu smrtonosnu letelicu od koje čak i Rusi strepe: Ovo je njihov ultramoderni helikopter budućnosti (FOTO) (VIDEO)

Koncept je nazvan Sb>1 Difint, a mogao bi da zameni već kultni AH-64 apač jurišni helikopter i višenamenski UH-60 blekhouk helikopter

  • 12

Američke kompanije Boing i Sikorski erkraft nedavno su objavili promotivni video novog helikoptera u sklopu programa Future Vertical Lift američke vojske.

RUSKI "NOĆNI LOVAC" OD 2017. DOMINIRA NA NEBU: Moćna letelica uspešno testirana i kreće u borbu!

Koncept je nazvan Sb>1 Difint, a mogao bi da zameni već kultni AH-64 apač jurišni helikopter i višenamenski UH-60 blekhouk helikopter, piše "Jutarnji".

Prema prvim podacima koje su Boing/Sikorski objavili, ovaj helikopter biće brži, tiši, i sa boljim manevarskim sposobnostima od sadašnjih helikoptera. Trebao bi da ima i znatno veći radijus delovanja.

Printskrin: Youtube/LockheedMartinVideos Printskrin: Youtube/LockheedMartinVideos

Cilj programa zajedničkog razvoja višenamenskog helikoptera je zamena velikog broja helikoptera koji se trenutno nalaze u sastavu svih rodova američke vojske. Naime, iako su vrlo efektivni, helikopteri UH-60 blekhouk, AH-64 apač i CH-47 činuk dizajnirani su još 60-ih i 70-ih godina prošlog veka i Oružane snage SAD smatraju da je vreme da se zamene novim.

Konkretni koncept spada pod "srednju" klasu Future Vertical Lift programa, a leteće brzinom od minimalno 287 milja na sat ili više od 460 km/h, što je skoro 100 km/h više od maksimalne brzine jurišnog helikoptera AH-64 apač.

Printskrin: Youtube/LockheedMartinVideos Printskrin: Youtube/LockheedMartinVideos

To je ujedno jedini podatak koji je otkriven za SB>1 Difint, a maksimalni i borbeni domet nisu želeli da otkriju. Rečeno je samo da će biti bolji od sadašnjih generacija helikoptera. Osim toga, biće povećana najveća moguća visina leta, a bolja manevarska sposobnost učiniće da helikopter bude efikasniji u uslovima borbe u urbanom okruženju.

Printskrin: Youtube/LockheedMartinVideos Printskrin: Youtube/LockheedMartinVideos

Verzija koja će da zameni apače naoružana je topom ispod nosa helikoptera i raznim projektilima na potkrilnim tačkama. Glavni konkurent Boingu u konačnom izboru nove platforme za FVL "medium" kategoriju biće koncept Bell V-280 Valor, a Ministarstvo obrane SAD će doneti konačnu odluku sledeće godine.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • "EU" NE

    18. april 2017 | 10:34

    Ako je kao i " apac" onda mora da je dobar. Srbi su apace obarali malo duzim motkama a ameri su ih nazivali ponosom americke vojske

  • Vuk

    18. april 2017 | 14:41

    Deco manite se mobilnih telefona, ajd sad brzo domaći zadatak da uradite.

  • Dred

    18. april 2017 | 10:16

    Kakve ja hilikoptere i tenkove i bombe pravim kad imam kompjuter...lete najbrze...pucaju na 100km do cilja....itd ..itd..i onda se probudim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA