(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Dečak (3) ima ogroman tumor na oku: Roditelji ga lečili i crnom magijom, a sada mu je ostalo nekoliko nedelja!

Dečaku se tumor pojavio još 2015. godine u martu. Imao je otečene oči, a lekari su mu prepisali kapi za oči i lekove protiv bolova

  • 1
Foto: gofundme.com Foto: gofundme.com

Ljudi dobre volje pokušavaju da sakupe novac za lečenje dečaka Bongrea Antona Pitera (3), koji ima tumor na oku, zbog koga mu je život ugrožen. Njegovi roditelji su u trci sa vremenom jer njihovo dete ima veoma redak oblik raka.

Sin (7) se mesecima žalio mami da ga boli glava, a onda je nacrtao crtež zbog kojeg je hitno prebačen u bolnicu (FOTO)

Porodični prijatelj kaže da su oni očajni i da su sina čak pokušali da izleče i crnom magijom, u skladu sa tradicionalnim plemenskim verovanjima, ali bez uspeha. Tumor na dečakovom licu je veličine teniske loptice i veruje se da mu je ostalo samo nekoliko nedelja života.

Dečak se leči u bolnici u Port Moresbiju u Papua Novoj Gvineji, ali mu je hitno potreban tretman koji može da dobije u Australiji.

Stranci su pokrenuli stranicu GoFoundMe i sada pokušavaju da sakupe 65.000 evra za lečenje, vizu i prevoz, prenosi Miror. Dečaku se tumor pojavio još 2015. godine u martu. Imao je otečene oči, a lekari su mu prepisali kapi za oči i lekove protiv bolova.

Tretman je trajao godinu dana, a onda su se njegovi roditelji okrenuli crnoj magiji.

Tumor je počeo da se širi i sada su došli u situaciju da dečak može da umre ako ne dobije potreban tretman radioterapijom.

Njegovi roditelji ističu da su se na sve načine borili da pomognu svom sinu. Dečak stalno trpi bolove i plače od kako je tumor počeo da mu raste.

U martu ove godine jedan lekar koji je bio u poseti je uspeo da mu dijagnostikuje tumor koji je već ušao u četvrtu fazu. Lekari preporučuju hemoterapiju, koju dečak nije imao. Volonter jedne fondacije za decu kaže da su se roditelji držali svojih verovanja i da nisu smatrali da postoji medicinski lek za to.

Više fotografija pogledajte OVDE.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA