Zeleni kečap, koka-kola sa ukusom kafe: Šta se sve može videti u švedskom Muzeju promašaja (FOTO)

Kupci očigledno nisu bili oduševljeni zelenim Hajncovim kečapom, smrznutim lazanjama marke Kolgejt, Koka-koli sa ukusom kafe

  • 3

U švedskom gradu Helsingborgu sutra se otvara Muzej promašaja u kojem će se na jednom mestu naći mnogi proizvodi koji nisu našli put do tržišta.

Postoji mesto u kom je Isus Supermen, Drakula živ, a Mikelanđelov David dizelaš: Upoznajte Muzej kiča! (FOTO)

Kupci očigledno nisu bili oduševljeni zelenim Hajncovim kečapom, smrznutim lazanjama marke Kolgejt, Koka-koli sa ukusom kafe.

Zbog toga će se ti predmeti zajedno sa mnogim drugim naći u Muzeju promašaja koji je osmislio kustos i klinički psiholog Samuel Vest, prenosi AP.

- Znamo da 80 do 90 odsto inovativnih proizvoda ne uspe i nikad ne čujete za njega, ne vidite ga, ljudi ne pričaju o tome. Ako postoji nešto što možemo učinimo sa tim jeste da izvučemo pouku iz tih promašaja - kaže on.

Mnogi predmeti u muzeju pokazuju pokušaje kompanija da diversifikuju svoj brend.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Jedan od takvih primera je Harli-Dejvidson, čuveni proizvođač motocikala, koji je sredinom 90-tih godina lansirao toaletnu vodu za muškarce koja će se naći na izložbi neuspelih proizvoda.

- Fanovi su je mrzeli. Oni su pravili i božićne ukrase, barbike, razne stvari sa logom Harli-Dejvidsona i time su trivijalizovali taj brend - kaže Vest.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Na izložbi će se naći i društvena igra Donalda Trampa pod nazivom "Vratio sam se a ti si otpušten" iz 90-tih godina.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U ovoj igri, svojevrsnoj kopiji Monopola, igrači koriste velike figure označene slovom "T" i Trampove dolare za kupovinu Trampovih nekretnina.

Biće prikazani i visoko-tehnološki proizvodi poput Guglovih naočara koje su, kako kažu organizatori, napravljene pre svog vremena, što je slučaj i sa još nekim tehničkim inovacijama.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Раднаскела

    7. jun 2017 | 00:29

    Хоће ли бити и места за нову фонтану са Славије?

  • Mi

    7. jun 2017 | 01:57

    Moze li Srbija tu da stane? Koliki je prostor? :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA