Fantastično otkriće: Prvi ljudi pojavili su se na samoj granici sa Srbijom - jedan detalj otkrio je sve!

Uz finansijsku podršku nemačkog Univerziteta u Tibingenu urađene su dve radiokarbonske analize delova rogova, koji potvrđuju saznanja o ovom artefaktu

  • 12

Predstavnici najstarije ljudske civilizacije živeli su na severozapadu Bugarske pre blizu devet milenijuma, u vreme kamenog doba, pokazuje naučno istraživanje.

TOČAK JE IZMIŠLJEN U SRBIJI?! Ime najvećeg pronalazača nikada nećemo saznati, ali možda hoćemo to gde je živeo (FOTO)

Do ovih podataka stiglo se nakon radiokarbonskog datiranja praistorijskog oltara sa ogromnim jelenskim rogovima, koji je bio arheološka senzacija tokom 2011 - 2012. godine, koji je izvađen iz zemlje u netaknutom obliku.

- Ovaj glineni oltar sa tri lobanje jelena spada u raniji period 6750 - 6640. pre Hrista - kaže direktor Zavičajnog muzeja u gradu Vraca Georgi Ganecovski - javili su bugarski mediji.

Uz finansijsku podršku nemačkog Univerziteta u Tibingenu urađene su dve radiokarbonske analize delova rogova, koji potvrđuju saznanja o ovom artefaktu.

Arheološka istraživanja u oblasti Valogu kod grada Vraca biće nastavljena i ove godine uz podršku bugarskog Ministarstva kulture.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA