≫ 

Multimilioner dugo uživao u luksuzu, a onda rešio da ode na pusto ostrvo i živi samo sa svojim psom već 20 godina (VIDEO)

Nakon "crnog utorka" 1987. godine, izgubio je novac na berzi. Tada se našao pred dilemom - da li da obnovi svoje bogatstvo ili da napusti društvo?

  • 5

Bivši multimilioner je svoje luksuzno imanje zamenio pustim ostrvom, koji je njegova oaza već punih 20 godina, prenosi Dejli Mejl.

Najskriveniji gradovi na planeti: Nalaze se na nestvarnim mestima, nemoguće je doći do njih, neki su nevidljivi čak i na mapi (VIDEO)

Dejvid Glazen se preselio na malo ostrvo na severoistočnoj obali Australije još 1997. godine.

Odlučio je promeni svoj život iz korena nakon što je u Sidneju izgubio 6.2 miliona evra na padu berze 1987. godine.

Voli kada posetioci dođu na njegovo ostvo "Restauracije", čak mu je glumac Rasel Krou bio na večeri.

Kaže da čak i posle dve decenije, da su izolacija i usamljenost njegove najveće prepreke. U ovoj oazi jedino društvo mu je njegov pas, mešanac Poli.

- Ako stvari krenu naopako, vaš život je u riziku i vi ste svesni toga. Divljina ume da bude surova i to je težak svet. Stvari uvek idu naopako i vi morate time sa se pozabavite - rekao je on.

On je bio predsednik profitne kompanije koja je tragala za zlatom u Papua Novoj Gvineji. Na vrhuncu svoje karijere je imao čak 25.5 miliona evra, koje je uložio u nekretnine u Sidniju.

Nakon "crnog utorka" 1987. godine, izgubio je novac na berzi. Tada se našao pred dilemom - da li da obnovi svoje bogatstvo ili da napusti društvo.

Sada živi od kokosa i rakova, a solarna energija mu omogućava da se priključi na internet. Koristi sajtove za traženje partnera kako bi sebi našao devojku.

- Ovde je tako usamljeno. Moja jedina nada je da se sirena pojavi na plaži. Nema ovde mnogo ljudi sa kojima mogu da komuniciram. To je mi verovatno najteže pada - rekao je on.

I pored svega toga, Dejvid kaže da su zmije, paukovi i krokodili mnogo bolja varijanta nego teroristički napada kojima se svet okružen.

Više fotografija pogledajte OVDE.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA