Prava istina koju kriju u cirkuskom šatoru: Tuku i muče životinje zbog novca, one pate do smrti! Čuju se krici kada publika ode (VIDEO)

Lavovi i medvedi su prebijani dugim metalnim šipkama kako bi svoje trikove izveli što bolje, a majmune vezuju lancima

  • 4

Život u cirkusu nije lak, pogotovo ne za životinje koje su često izložena nehumanim uslovima života, pa i mučenju od strane ljudi koji rade tamo. One su često prebijane, vezivane i zlostavljanje, a sve zbog toga da bi ih naterali da izvode trikove od kojih cirkusi i zarađuju.

Lavovi brutalno napali trenera u cirkusu, deca vrištala: Izvukao se i nastavio sa predstavom, a onda je usledio još gori horor (VIDEO)

Organizacija za zaštitu životinja "Orka" tvrdi da su ove životinje često pored fizičkog izložene i psihičkoj torturi.

Brutalni način dresure, mali kavezi, stalni prevoz, lišavanje hrane i vode, večiti život u zatočeništvu bez kontakta sa drugim životinjama svoje vrste - surovi su uslovi u kojima ove životinje pate i provode čitav životni vek.

Mladunci medveda u Kini su primorani da stoje uspravno vezani satima kako bi naučili da hodaju samo na dve noge. Ova nehumana praksa može da dovedo do oštećenja, pa čak i paralize. Medvedi su plakali i vrištali tokom "treninga".

Lavovi i medvedi su prebijani dugim metalnim šipkama kako bi svoje trikove izveli što bolje. Majmune vezuju lancima za vrat i vuku ih naokolo.

Oni su nažalost prinuđeni i da voze bicikle i da nose tešku šminku i da se trkaju protiv drugih životinja, prenosi Dejli Mejl.

Pomoćnica direktora organizacije za dobrobit životinja "PETA", kaže da su majmuni izuzetno inteligentne životinje koje pate do usamljenosti i depresije kada su odvojene od svojih porodica.

- Kineski cirkusi su najgori na svetu zbog okrutnih metoda koje primenjuju, a koje uključuju strah, zarobljavanje i premlaćivanje - kaže ona.

Tokom 2012. godine, vlada u Kini je zabranila da se izvode životinjske predstave u cirkusima i zoološkim vrtovima. Međutim, nakon nekoliko meseci od donešenja te uredbe stvari su se vratile na staro.

Istraga grupa za zaštitu životinja je potvrdila da je nažalost takva praksa uobičajna u celom svetu. Oni rade na tome da zabrane životinjske tačke u cirkusima, prenosi In the Now.

Aktivisti upozoravaju da su na hiljade životinja pretučene i zlostavljane da bi se dobio "dobar" nastup. To će biti posebno teško jer su cirkusi, a posebno tačke koje izvode životinje veoma popularni širom sveta.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Cecilija

    23. jun 2017 | 13:35

    Mnogo sam se rastuzila!Zalosno jadne su te zivotinje!!!

  • Cecilija

    23. jun 2017 | 12:18

    Da li je moguce !Pa to su mucitelji zlostavljaju zivotinje zarad niihovig uspeha!Strasno!!!

  • Mimi

    23. jun 2017 | 13:06

    Gde su sad ovi zaštitnici?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA