Seksi maneken je rešio da postane monah Dionisije: Skroz je promenio svoj život i odlučio da ga posveti Bogu (FOTO) (VIDEO)

Otac Dionisije brine o duhovnoj snazi imigranata u Severnoj Americi i Kanadi, a često posećuje i Gruziju

  • 27

Beri je bio dobar student, koji je u svet mode ušao posle jednog sastanka sa jednom modnom kućom. Kao tinejdžer je bio dosta aktivan, popularan, zgodan model koji je planirao da nastavi svoju karijeru u Madridu, ali životni put ga je odveo na potpuno drugu stranu kada je odlučio da postane monah.

Otac Maksim živi u najskrivenijoj crkvi na svetu: Bio je alkoholičar i robijaš, a onda se popeo na ovu stenu i okrenuo Bogu (FOTO) (VIDEO)

Bio je prilično samo stalan tokom odrastanja, jer su roditelji morali da se presele u inostranstvo kada je on imao samo 16 godina, tako da je morao da nauči da se snalazi bez njih.

Međutim, njegov život se drastično promenio kada se preselio da živi u Grčku. Gospodnja volja je bila da upozna svog trenutnog ispovednika arhimandrita Grčke delegacije koja je doputovala u Gruziju pre 5-6 godina u Crkvi Sveta Trojica.

Zahvalan sam Bogu, tako mlad je teško da se čovek pripremi za samostalan život, ali to je poklon za mene od Boga. Radikalno sam promenio svoje polje interesovanja i život, sada su mi važne molitve i rad u manastiru. Duži period sam proveo u tišini – rekao je otac Dionisije 2015. godine, koji je svoje monaško ime uzeo po uzoru na Dionisija Areopagita.

Otac Dionisije brine o duhovnoj snazi imigranata u Severnoj Americi i Kanadi, a često posećuje i Gruziju.

Foto: newposts.ge Foto: newposts.ge

Njegovoj majci je ovakav njegov životni put izuzetno teško pao, pa ga često kroz suze moli da još jednom razmisli, no on je shvatio šta je za njega vredno, a to je susret sa Bogom.

Od detinjstva je imao posebno poštovanje prema Akropolju u Grčkoj.

– Kada sam prvi put posetio mesto gde je apostol Pavle propovedao Hrista, osetio sam neverovatnu radost. Tada sam i doneo svoju odluku da se zamonašim i veoma sam srećan – priča otac Dionisije.

Foto: kutaisinews.net Foto: kutaisinews.net

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA