TITOVE ULICE ŠIROM SVETA: Ime Josipa Broza nose putevi u dalekim državama, čak na 4 kontinenta (FOTO)

Šta god bila pojedinačna mišljenja o njemu, Tito je ipak bio veliki državnik, koji je bio poštovan svuda u svetu

  • 20

U poslednje vreme se Hrvatskoj vodi rasprava o tome da li će i kada Trg maršala Tita promeniti ime. Iako, naše komšije više ne žele da trg u njihovom glavnom gradu nosi ovo ime, čini se da brojne zemlje širom sveta nemaju problem sa tim da ulice u njihovim gradovima nose baš ime Josipa Broza Tita.

Zagreb želi da promeni ime Trga maršala Tita: Njegova unuka Saša Broz jednom rečenicom je spustila vlast u Hrvatskoj (FOTO)

Šta god bila pojedinačna mišljenja o njemu, Tito je ipak bio veliki državnik, koji je bio poštovan svuda u svetu. Uvek je bio rado viđen gost svuda, a mnogo nama nekada bliske države su odlučile da mu odaju počast tako što će ulicama dati ime po njemu.

Kampeđine, Italija

Nuoro, Italija

Ređio Emilia, Italija

Sus, Tunis

Kuatro Kastela, Italija

Sao Paolo, Brazil

Palma di Montećiaro, Italija

Parma, Italija

Titovo ime nose i ulice u Angoli, Indiji, Etiopiji, Egiptu i Rusiji.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Šumadinac

    28. jun 2017 | 21:00

    Bez obzira dali ga neko voleo ili mrzeo istina je jedna a to je : ovi danas političari nemogu ni noge mrtvom TITU da operu a o postovanju u svetu i da ne pričamo to je za njih mnogo teško da shvate . Sve sto imamo u Srbiji nesto vredno to su ovi upropastili a TITO im ostavio.ZNATE JADAN JE ONAJ NAROD KOJI NEZNA DA SACUVA ONO STO SU PRECI STEKLI I OSTAVILI DA MI NJIHOVI POTOMCI NADOGRADJUJEMO I ŽIVIMO NORMALNO ALI MI TO NEZNAMO

  • Србин77

    28. jun 2017 | 17:31

    Не треба нам у Србији.

  • Željko zg

    28. jun 2017 | 22:57

    Fašisti, ustaše i četnici i ostala gamad nikad neće prestati i nikad neće odustati sve dok nebudu silom zaustavljeni..... Davno su Englezi rekli, sa hitlerom nismo smjeli razgovarati, hitlera smo morali zaustaviti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA