VEROVALI ILI NE: Ruski doktor operisao samog sebe!

Kada su gradili novu bazu na Severnom polu, Sovjeti su 1961. godine dvanaestočlanom timu dodelili samo jednog doktora, ne računajući da i njemu samom može da pozli

  • 0

Ovo je potpuno suludo!

Ljubitelji serije "Mućke" se sećaju priče koju je Rodni pričao Kasandri o svom bratu Dereku, koji se toliko grozi doktora da je - kada ga je bivša verenica izbola nožem - odbio da ode kod lekara i sam zašio ranu.

Ljubitelji Ramba se sećaju svog heroja iz trećeg dela popularne trilogije, lika koga tumači legendarni Slaj, kada usijanim vojničkim nožem vadi sebi metak iz rane i sam zašiva ranu.

Međutim, čak i Ramba potpuno zasenjuje ovaj ruski doktor.

O čemu se radi?

Godine 1961, dvanaestočlani sovjetski tim gradio je novu bazu na Antarktiku. Međutim, za sve te duge mesece koje su proveli zatočeni na temperaturama familijarnim sa sestrinskom apsolutnom nulom, organizatori ovog projekta dodelili su timu samo jednog doktora.

Na njegovu veliku nesreću, upravo tada je dobio upalu slepog creva i bio prinuđen da operiše - samog sebe. Jednostavno, nije imao ko drugi. Ipak, njegove kolege su se potrudile da ovaj neverovatni poduhvat bude zabeležen foto-aparatom i na taj način zapamćen.

Uzgred budi rečeno - uspešno je obavio operaciju. Ruski doktor je jači od Ramba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA