Mislili su da ne može da bude balerina i fizičar u isto vreme, ali ih je ona sve razuverila (VIDEO)

Kada je imala 13 godina počela je da se bavi plesom

  • 1

Ko kaže da ne možete da bude uspešni u više poslova, recimo bavite se sportom i matematikom ili svirate neki instrument i radite kao veterinar. Baš kao Merit Mur (29), ona je balerina i istovremeno kvantni fizičar.

Bravo, Adamovići: Par iz Bačke Palanke ima desetoro dece i uspešne karijere, najavljuju još beba (VIDEO)

Dok "juri" karijeru profesionalne balerine ujedno je i završavala doktorat na Oksfordu. Od ove svoje dve strasti Merit ne odustaje već 10 godina i uporedo se bavi obema.

Kada je imala 13 godina počela je da igra i istovremeno izučavala fiziku na Harvardu. Bila je član baletskih trupa u Cirihu, Bostonu i Londonu.

- Mnogo je važno za naučnika da istražuje umetnost jer morate da mislite o konceptima na jedan drugačiji način. On tera ljude da koriste maštu i kreativnost - kaže Merit Mur.

Merit kaže da su joj neprekidno govorili da ne može da istovremeno juri obe karijere. Ali, svima je pokazala da kad ima volje i ljubavi, sve je moguće.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Izvor: bbc.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Milence

    9. jul 2017 | 16:34

    Nijedan komentar jer nije isturila guzu i izbacila silikone.Svaka čast za ovu ženu.Biti naučnik i biti ženstvena.Ovakve su žene potrebne muškarcima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA