Ušli su u tajni ruski kosmodrom i snimili sovjetske spejs šatlove koji kriju veliku misiju (FOTO) (VIDEO) (GIF)

Neverovatne fotografije i snimci sa ovog mesta prikazuju svu veličinu i grandiznost nekadašnjih ruskih ponosa koji su leteli svemirom

  • 5

Grupa Jutjubera odlučila se za neverovatnu avanturu - upali su u zaboravljenu vazduhoplovnu luku sa željom da vide nekoliko preostalih svemirskih letilica iz sovjetske ere.

Rusija uvodi u svoje naoružanje savršeni S-500 i neće da ga prodaju NIKOM: Obaraće sve ciljeve, čak i hipersonične rakete (FOTO) (VIDEO)

Prevalili su veliki put do Kazahstana i kosmodroma Baikonur, zatim prošli spoljašnje i unutrašnje obezbeđenje i ubacili svoj dron.

Ono što su unutra usnimili, nimalo nije razočaravajuće, a sve fotografije stavili su na Instagram profil pod znazivom "Exploring the Unbeaten Path", kao i na istoimeni Jutjub kanal.

Grandiozni hangar dom je za dva šatla iz šatl programa "Buran", odnosno projekta namenjenog razvoju ruskih svemirskih višenamenskih letilica. Spor kolaps Sovjetskog Saveza omeo je projekat, koji je na kraju Rusija suspendovala 1993. godine nakon jedne neuspešne misije.

Kao da to nije dovoljno, jedan od preostalih Buran prototipnih šatlova veoma je oštećen nakon što se hangar obrušio tokom jedne velike oluje 2002. godine. Međutim, još jedan prototip i dalje postoji u Tehničkom muzeju "Spejer" u Nemačkoj.

Neverovatne fotografije i snimci sa ovog mesta prikazuju svu veličinu i grandiznost nekadašnjih ruskih ponosa koji su leteli svemirom.

Zbog toga što je cela regija pod nadzorom ruske vojske, avanturisti su morali stalno da motre na moguću nadolazeću "opasnost", prenosi RT.

Ovaj poduhvat samo je jedan od mnogih koje je ova grupa entuzijasta sprovela, na čelu sa danskim režiserom Bobom Tisenom.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Cika Velja

    10. jul 2017 | 19:48

    Izgleda da je Rusima vise propalo nego sto vecina drugih sad ima?!

  • Сварог

    10. jul 2017 | 19:13

    Ма да сигурно су прошли кроз цео регион под контролом војске,ушли у хангаре и на крају се вратили назад,а нико их није приметио! Мало боља филмска сцена!

  • severne tribine

    10. jul 2017 | 15:32

    Evo, vidite i sami. Sve je propalo. Propalo jer su komunisti uporno vodili naopaku ekonomiju!! A tada su se još i više nego sada hvalisali i besno puvakali kako su baš oni u pravu, baš oni znaju a ne Zapad... Lepo naš naruod kaže : što manje znaju to više laju!!! Tako i danas ovi Putinovi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA