VEROVALI ILI NE: U Južnoj Africi postoji mapetovac - zaražen HIV-om (VIDEO)

Ogroman postotak populacije subsaharske Afrike zaražen je ovim virusom, a pošto je "Mapet šou" obrazovani program za decu, ima smisla da im se od malih nogu ukaže na ovaj problem

  • 0

"Mapet šou" - već dugi niz decenija jedna od najpopularnijih emisija za decu na svetu - u Južnoj Africi u svojim redovima ima najneočekivanijeg lika koji možete da zamislite: lutku koja je zaražena HIV-om.

Kada dobro razmislite o tome, to i nije toliko nelogično. Ogroman postotak populacije subsaharske Afrike zaražen je ovim virusom za koji još uvek ne postoji pravi, funkcionalni i široko dostupni lek. "Mapet šou" je na neki način obrazovni program za decu, pa zato ima smisla da im se od malih nogu ukaže na ovaj problem.

Bivši američki predsednik Bil Klinton - nama poznat samo po zlu, ali nekima očito i po dobru - bio je gost ove emisije u Južnoj Africi, u kojoj je razgovarao sa Kamijem, mapetovcem koji boluje od HIV-a.

U emisiji, on obaveštava Klintona da je zaražen ovim virusom, nakon čega sledi razgovor o tome da je važno da se o tome razgovara sa roditeljima; takođe, napominje da je bezbedno ljudima koji su oboleli podariti zagrljaj - nešto što je njima veoma važno.

Pogledajte video:

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA