≫ 

Počele City Games, Kikinda odnela prvo zlato (FOTO)

Na čak dva bazena CFK "Drago Jovović" ekipe Vrbasa, Kikinde, Sombora, Kule i Odžaka odmerile su snage u čak šest igara

  • 1

U organizaciji Opštine Vrbas juče je održano prvo ovosezonsko City Games takmičenje u Srbiji.

Na čak dva bazena CFK "Drago Jovović" ekipe Vrbasa, Kikinde, Sombora, Kule i Odžaka odmerile su snage u čak šest igara.

Na kraju dvosatne borbe zlatnu medalju, kao i plasman u nacionalno polufinale severne regije (Sombor 10.07.), osvojila je ekipa iz Kikinde. Iskustvo i znanje sa prošlogodišnjih igara Kikinda pokazuje već u prve tri igre u kojima osvaja maksimalne bodove.

Foto: Marin Ćuk Vurnek

Dominantni rezultati u igrama "Leteći vaterpolo" (153 boda) i "Trka bačvi" (2:07 min) pokazali su kako je ove godine Kikinda spremna za najviše domete. "Prošle godine nam je pobeda u finalu izmakla za dlaku, zato smo se ove godine dobro spremili, očekujemo da ćemo pobediti na Zlatiboru i da ćemo baš mi dobiti priliku da branimo boje Srbije na međunarodnom finalu 2020. godine u Luksemburgu", kaže kapiten pobedničkog tima Borko.

Foto: Marin Ćuk Vurnek

Drugoplasiranoj ekipi Sombora ove igre odlično su poslužile kao dobar trening za takmičenje u Somboru u kojima imaju pravo nastupa kao domaćini, pa verujemo da nisu otkrivali sve taktičke karte u pojedinim igrama.

Foto: Marin Ćuk Vurnek

I na ovim igrama se, kao i pre nekoliko dana u Kopru, vodila velika bitka za treće mesto za koje su se do poslednje igre borile ekipe Kule, Vrbasa i Odzaka. Na kraju tog troboja Kula izlazi kao najspretnija i odnosi bronzu u desetak kilometara udaljen komšiluk.

Foto: Marin Ćuk Vurnek

Medalje najbolje plasiranim timovima podelio je predsednik opštine Vrbas Milan Glušac  koji se tom prilikom zahvalio svim takmičarima na fer plej igri, ali i publici koja je puna dva sata bodrila i pratila nadigravanje timova premijernog izdanja ovogodišnje srpske City Games turneje: "Drago mi je da je opština Vrbas bila domaćin jednog ovakvog sportskog događaja, nadam se da ćemo se družiti i sledeće godine."

Foto: Marin Ćuk Vurnek

Autor projekta Miroslav Krzyk zahvalio se opštini Vrbas na dobroj organizaciji: "Sve je proteklo u najboljem redu! Publika je bila odlična, igrači spremni. Za Vrbas ocena 10. Jedva čekamo sledeću godinu da se ponovo družimo".

VIDEO: Samoubilačka igra! Voze motor u krug dok se ne polome

 

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA