• 0

JAPANSKA EFIKASNOST: Ako skočite pod voz, vaša porodica plaća kaznu od 12.000 dolara!

Ovakav vid suicida je popularna tehnika u Zemlji izlazećeg sunca, jer predstavlja najmanju smetnju za porodicu preminulog. Međutim, ne i za železnicu, jer osoba koja izvrši samoubistvo na ovaj način usporava saobraćaj i po nekoliko sati

  • 0

Japan je jedna od zemalja sa najvećom stopom samoubistava, i nalazi se na sedmom mestu u svetu. Smatra se velikim problemom, jer je najviše samoubistava kod muškaraca između 20 i 44 godine. Najčešći uzroci su novac, depresija i socijalni pritisak.
Skakanje pod voz je veoma popularna "tehnika" oduzimanja sopstvenog života u Japanu, jer predstavlja najmanju smetnju za porodicu preminulog. Međutim, ne i za železnicu, jer osoba koja izvrši samoubistvo na ovaj način usporava saobraćaj i po par sati.

Železnica je uvela određene mere smanjenja broja samoubistava na ovaj način. Jedna je kažnjavanje porodice preminulog sa čak 12.000 američkih dolara, kao da tuga nije dovoljna.
Postavili su i plave LED svetiljke na stanicama koje imaju umirujući efekat na samoubice.
Takođe, počeli su da postavljaju vrata na stanicama koja zadržavaju putnike sve dok voz ne stigne.
(M. B.)


Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima