• 0

UVRNUTA IZLOŽBA: Čiji poljubac probudi devojku - taj mora da je ženi! (FOTO) (VIDEO)

Svaki posetilac ove neobične umetničke instalacije u Kijevu, u Ukrajini, potpisuje ugovor koji kaže: "Jedino ukoliko poljubim devojku i ona otvori oči, oženiću je"

  • 0

U glavnom gradu Ukrajine Kijevu u toku je jedna izuzetno neobična umetnička instalacija. Glavne zvezde su devojke koje spavaju na krevetima i, kao što to često biva u ovoj formi umetnosti, publika.
O čemu se radi? Ukoliko bilo koja od pet "uspavanih lepotica" otvori oči nakon što je poljubi neki od potencijalnih mladoženja na umetničkoj izložbi u Kijevu, ona je po ugovoru obavezna da se uda za njega.

Dok devojke koje su prethodno izabrane za izložbu leže, praveći se da spavaju, muskarci ih obilaze i ljube u nameri da ih probude. Ukoliko uspavana lepotica otvori oči, oboje su po ugovoru obavezni da se venčaju.
- Svaki posetilac potpisuje ugovor, koji kaže: "Jedino ukoliko poljubim devojku i ona otvori oči, oženiću je", što je veoma važno jer niko nije obavezan da poljubi nijednu devojku ukoliko to ne želi - rekao je umetnik Taras Polataiko, organizator izložbe.
Uslovi su isti i za princa i za princezu - oboje moraju biti punoletni, ne smeju biti venčani pre toga i moraju imati iskrenu nameru i želju da se venčaju. Muškarcima je dozvoljeno da poljube devojku samo jednom i samo u usta. Taras se nada tome da će se nakon ove izložbe izroditi neka prava ljubav.
- Nadam se da će izložba biti posećena, da bi devojkama bilo interesantno. Ali, zaista nisam siguran. Brak je ipak ozbiljna stvar - izjavio je.
Izložba "Uspavana lepotica" održava se od 22. avgusta do 9. septembra.
Pogledajte video:

(Telegraf.rs)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima