VITKI KAO LOGORAŠI: Skandalozna reklama za mršavljenje po receptu Mengelea

Jedan estonski list objavio je reklamu za dijetu po "receptu" monstruoznog nemačkog lekara, doktora Jozefa Mengelea, uz fotografiju iz nacističkog logora Buhenvald i izazvao žestoku osudu kako jevrejske zajednice, tako i čitave planete

  • 0

Nakon skandaloznog objavljivanja reklame za tablete za mršavljenje koje će vas učiniti vitkim kao zatvorenike u nacističkim logorima, dnevni list "Eesti Ekpress" iz Estonije našao se na stubu srama svih svetskih medija.

Reklama je izašla na humorističnim stranama uz originalne fotografije iz logora Buhenvald uz tekst: "Jedan, dva, tri... Čudesne tablete za mršavljenje doktora Mengelea napraviće čudo! U Buhenvaldu nije bilo debelih!"

Zbog ove reklame novine su naišle na oštru osudu svih jevrejskih organizacija, a portparolka Jevrejske organizacije u Estoniji rekla je kako je ovaj incident dokaz da društvo prolazi kroz tešku krizu morala.

Međutim, kako je objasnio zamenik urednika "Eesti Ekspressa" Sulev Vedler, oni su u listu samo hteli da naprave parodiju s estonskom gasnom toplanom koja je svoje usluge nedavno reklamirala fotografijom Aušvica, čuvenog natpisa "Rad oslobađa", uz propratni tekst "Grejanje na gas: fleksibilno, povoljno, efikasno". On se javno izvinio i rekao kako reklama ni na koji način nije trebalo da bude usmerena protiv Jevreja.

Inače, u nacističkom koncentracionom logoru Buhenvald ubijeno je više od 56.000 ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA