• 0

SPORI LORI U GAĆAMA: Krijumčarili nesrećne životinje u međunožju! (VIDEO)

Muškarci su privedeni na aerodromu u Nju Delhiju gde su planirali da primate prokrijumčare u Dubai. Ne zna se precizno koja dvojica su "spakovala" primate, ali je prvi lori pronađen u gaćama jednog, a drugi u kanti na aerodromu

  • 0

Hamad Al Dahiri, Mohamed Al Šamsi i Rašid Al Šamsi uhapšeni su na Indijskom aerodromu i optuženi za krijumčarenje dva spora lorisa, vrste primata koja su nameravali da prodaju kao kućne ljubimce prenosivši ih u gaćama.
Muškarci su privedeni na aerodromu u Nju Delhiju gde su planirali da primate prokrijumčare u Dubai. Ne zna se precizno koja dvojica su "spakovala" primate. Prvi lori je pronađen u gaćama jednog, a drugi u kanti na aerodromu.

- Stanje životinja je za sada dobro, ali se pogoršava - rekao je carinski službenik. Obe životinje se nalaze u pritvoru i ukazana im je odgovarajuća pomoć.
Spori lori je vrsta noćne životinje, poreklom iz tropskih šuma Indije i Šri Lanke. Ova vrsta primata postala je internet senzacija 2009. kada je na Jutjubu okačen snimak lorija koji se golicaju.
Pogledajte ovog slatkiša kako uporno otima kišobran:

Ova vrsta primata je ugrožena zbog lovokradica koji ih prodaju kao kućne ljubimce. Lori ima veoma jake zube koje lovokradice često iščupaju da bi mogli da ih prodaju kao kućne ljubimce. Nasilnim vađenjem zuba, kroz organizam lorisa se brzo širi otrov pa je veoma mala mogućnost da prežive transport.
Pogledajte kratak dokumentarac o njihovom životu i nasilnom vađenju zuba koje nesrećne životinje trpe:

(I. D. )


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima