MAMUTI PONOVO NA ZEMLJI: Naučnici će klonirati praistorijskog diva!

Rusko-korejski tim naučnika otkrio je u Sibiru dobro očuvane smrznute ostatke vunastog mamuta za koje se veruje da sadrže očuvane žive ćelije ovog davno izumrlog pretka današnjeg slona - što nas približava njegovom kloniranju

  • 0

Dobro očuvani smrznuti ostaci vunastog mamuta otkriveni u Siberiji mogli bi da sadrže i žive ćelije, što bi predstavljalo korak bliže mogućnosti kloniranja ove praistorijske životinje, saopštili su ruski naučnici.

Ruski Severoistočni federalni univerzitet saopštio da je međunarodni tim istraživača otkrio dlake mamuta, meko tkivo i koštanu srž na dubini od oko 100 metara ispod zemlje tokom letnje ekspedicije u severnoistočnoj provinciji Jakutija.

Šef ekspedicije Semion Grigorijev rekao je da su korejski naučnici sa ruskim timom krenuli u potragu za živim ćelijama u nadi da će uspeti da kloniraju mamuta. Naučnici su ranije nalazili kosti i delove životinja, ali ne i žive ćelije.

Grigorijev je lokalnim medijima rekao da će biti potrebni meseci da se utvrdi da li su oni zaista našli žive ćelije, prenosi AP.

- Samo posle laboratorijskog istraživanja znaćemo da li su to žive ćelije ili ne - rekao je on, dodajući da se prvi rezultati mogu očekivati tek krajem godine.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA