GLAVA OD HLEBA: Prodaju delove ljudskog tela kao pecivo (FOTO) (VIDEO)

Na stotine šaka, glava, stopala izloženo je u ovoj pekari, a unutrašnjost vitrina sa pecivom više liči na kolekciju Hanibala Lektora nego na pekaru. Autor ove bizarne izložbe istakao je da ga je inspirisala misao "Mi smo ono što jedemo", koju je on predstavio bukvalno

  • 3

Pekara na Tajlandu prodaje delove ljudskog tela kao pecivo! Na prvi pogled, zaista izgleda bizarno i zastrašujuće, ali šta je u stvari u pitanju?

Za početak, u ovoj pekari prodaje se pravo pecivo, a "ljudska tela" su zapravo deo izložbe Kitivata Unaroma (28), koji je  pravi umetnik kada je testo u pitanju.

Na stotine šaka, glava, stopala izloženo je u ovoj pekari, a unutrašnjost vitrina sa pecivom  više liči na kolekciju Hanibala Lektora nego na pekaru.

Da stvar bude još strašnija, za autentičniji doživljaj Unaroma je slatko pecivo sa višnjom i jagodom dekorisao tako da običan slatki kroasan izgleda kao okrvavljena glava.

Kao inspiracija ovom dosetljivom umetniku poslužila je jedna budistička misao: "Ne veruj svemu što vidiš jer možda ono što vidiš nije to što ti misliš da jeste". Čak je tako i nazvao svoju izložbu.

S  obzirom na to da je Unaroma sin pekara, svoju umešnost je poželeo da predstavi baš kroz pecivo . Takođe, istakao je da ga je inspirisala i misao: "Mi smo ono što jedemo", koju je on predstavio bukvalno.

Iako su mu dela poprilično autentična i istovremeno zastrašujuća, Unaroma kaže da njegovi klijenti žele još bizarnije pecivo.

- Stvarno se nisam nadao ovakvoj reakciji, mislio sam da će većina biti zgrožena i da neće hteti čak ni da proba peciva. Ipak, drago mi je i uskoro ću početi da pripremam novu "izložbu"- istakao je Unaroma.

Pogledajte Unarominu kolekciju i način pripremanja peciva:

(I. D.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA