• 0

VOZI DEVET DECENIJA: Baka za volanom i u 102. godini (FOTO)

Ova Amerikanka može da se pohvali da već 94 godine vozi automobil, a da 90 godina poseduje vozačku dozvolu. Naučila je da vozi sa osam godina, a vozačku dozvolu je dobila sa 12 godina

  • 0

Margaret Daning napunila je 102 godine a vozačku dozvolu ima pune 94 godine! Daningovu smatraju osobom sa najdužim vozačkim stažom na svetu, jer je ova baka naučila da vozi auto sa osam godina a dozvolu dobila sa 12 godina. 
Tako da ova Amerikanka može da se pohvali da već 94 godine vozi automobil, a da 90 godina poseduje vozačku dozvolu.

Naime, Daningova je naučila da vozi na porodičnoj farmi pomažući svom ocu dok je popravljao i održavao poljoprivredne mašine i automobile. Osim toga, Margaret se kao veoma mlada upoznala i sa mehanikom motornih vozila.

Vozačku dozvolu dobila je sa 12 godina i od tada traje njena ljubav prema automobilima i vožnji.
Automobil koji Margaret vozi u skladu je sa dužinom njenog vozačkog staža. Reč je o pakardu 740 roadstar iz 1930. godine koji je u njenom vlasništvu od 1949. godine.
Ovaj automobil, koji je u izvanrednom stanju, nedavno je nagrađen na manifestaciji Konkurs elegancije u kalifornijskom Pebl Biču, na kojoj se okupljaju vlasnici retkih i skupih automobila.

(I. D. /Nezavisne.rs)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima