BIOSKOPSKI MARATON: 200 sati gledali filmove bez prestanka (FOTO)

Dvojica filmofila iz Bolivije podelili su nagradu od 10.000 dolara koju su osvojili na filmskom maratonu koji je trajao deset dana. Maraton je imao određena pravila - puštani su filmovi različitih žanrova sa 15-minutnim pauzama između svakog filma, i sa tri polučasovne pauze za obroke

  • 0

Ronald Kuelar i Huber Felipez dvojica bolivijskih filmofila, nedavno su pobedili u filmskom maratonu tokom kojeg su 200 sati neprestano gledali filmove. Dvojica filmofila podelila su nagradu od 10.000 dolara.

Prošle godine Bolivija je postavila novi svetski rekord u najdužem filmskom maratonu, kada je Felipe Gonzalo Tikona ostao budan 131 sat gledajući razne filmske žanrove. Međutim, predstavnik Ginisovih rekorda nije bio prisutan i njegov rekord nije potvrđen, tako da je zvanična titula i dalje bila u rukama jednog Indijca.

Zbog toga je Bolivija i ove godine organizovala isti maraton, odlučna u nameri da ščepa titulu. Organizovan u tri grada - La Paz, Kočabamba i Santa Kruz. Da bi dobio nagradu od 10.000 dolara i ušao u Ginisovu knjigu rekorda, pobednik je morao da obori tadašnji rekord od 128 sati. Prijavilo se više od 1.400 punoletnih i maloletnih filmofila i svi su morali da plate 14 dolara za učešće.

Maraton je imao određena pravila - puštani su filmovi različitih žanrova sa 15-minutnim pauzama između svakog filma, i sa tri polučasovne pauze za obroke. Takođe je obezbeđeno medicinsko osoblje koje je brinulo kako o fizičkom stanju učesnika, tako i o prevenciji pokušaja dopingovanja.

Nakon jedne nedelje nadmetanja, ostalo je svega devet takmičara, a mnogi su diskvalifikovani jer im je zdravlje bilo ugroženo. I kada je aktuelni rekord bio oboren, učesnici su i dalje svoje oči držali prilepljene za ekran, u nadi da će osvojiti novčanu nagradu.

Napokon, deset dana kasnije, najduži filmski maraton je završen. Poslednja dva učesnika, Ronald Kuelar i Huber Felipez dogovorili su se da je rezultat nerešen i podelili su novac. Nakon nekoliko dana, njihova imena su ušla i u Ginisovu knjigu rekorda.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA