SNAGA VOLJE: Profesorka rođena bez ruku nogama podučava đake (VIDEO)

Meri Genon, profesorka matematike iz Ohaja, rođena je bez ruku, ali je taj nedostatak ne sprečava u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Meri koristi računar, oblači se i predaje studentima koristeći svoja stopala i, kako kaže, "srećna je jer radi ono što je oduvek želela"

  • 0

Profesorka Meri Genon, iz Lejkvuda iz Ohaja, rođena je bez ruku, a za obavljanje svakodnevnih stvari ona vešto koristi stopala! Naime, Genonova je profesorka matematike i pravi je primer kako je snaga volje ponekad dovoljna za prevazilaženje najvećih životnih prepreka.

Pomoću stopala Meri se služi računarom, hrani se i oblači a isto tako se njima koristi i u svojoj profesiji u srednjoj školi gde predaje matematiku. Pomoću stopala Meri piše po tabli.

U izjavi za medije, ova hrabra profesorka istakla je kako se nada da će na osnovu njenog primera učenici uvideti kako je istrajnost najbitnija za uspeh.

- Radim ono što sam oduvek želela. Verujem da sve što želiš možeš postići ukoliko si istrajan u tome - rekla je profesorka.

Meri ne voli kada je nazivaju hendikepiranom, jer smatra da ta reč ima negativan prizvuk i, kako kaže, loše se oseća kada je tako nazivaju. Učenici su oduševljeni njenim radom i veruju kako od nje mogu mnogo da nauče.

- Ona me inspiriše. Njena priča te natera da pomisliš da možeš zaista sve ukoliko se samo malo potrudiš - rekao je Kambri Grifin, jedan od učenika.

Pogledajte video-snimak o ovoj hrabroj ženi:

(I. D. / Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA