IGRAMO SE BOGA: Upoznajte Kjaru, mešanca lava i tigra! (VIDEO)

Malu Kjaru rođenu u Novosibirsku, kojoj želimo sve najbolje, odgaja domaća mačka po imenu Daša, ali borci za prava životinja upozoravaju da hibridne životinje pate i da retko koja preživi, te da je ovakvo ukrštanje zlo i neodgovorno

  • 0

Kjara je jedna zanimljiva mačka: njen otac je afrički lav a majka joj je ligar - hibrid lava i tigra. Veruje se da nju - rođenu u ruskom zoološkom vrtu u Novosibirsku - to čini prvim liligrom na svetu.

Da sve bude još zanimljivije, izveštaji medija govore da Kjaru odgaja domaća mačka Daša, nakon što se shvatilo da Kjarina majka nema dovoljno mleka koliko joj je potrebno.

- Ovakvo ukrštanje je krajnje neodgovorno i ne postoji ni jedan jedini razlog zbog koga bi se ovo trebalo raditi. Skoro nikada se ne završi dobro za mačku koja je proizvod ukrštanja, a broj mačaka koje se napate u svom kratkom životu da bi ova jedna opstala je zaprepašćujući - kaže Kerol Baskin, osnivač organizacije "Big Cat Rescue".

Pogledajte video-snimak:

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA