SLAVA GAUDIJU: Sagrada Familija dobila spektakularno osvetljenje! (FOTO)

Nikada dovršena katedrala, koja u prestonici Katalonija blista kao dijamant i na dnevnoj svetlosti, dobila je noćno osvetljenje od kojega zastaje dah, a sve u okviru proslave "Merse" festivala

  • 0

Gaudijeva arhitektura jedna je od glavnih stvari zbog kojih svake godine, svakog meseca, svakog dana i svakoga časa milioni ljudi hrle u prestonicu Katalonije, radi estetskih užitaka kakvi na retko kom drugom mestu mogu da se dožive.

Sagrada Familija, ta "najlepša hrišćanska svetinja na svetu", započeta pre 130 godina ali nikada dovršena - dalja gradnja sporo napreduje jer Gaudi za sobom nije ostavio planove (katedralu je gradio bukvalno iz glave) - ovog petka ima novo ruho nakon što je dobila spektakularno osvetljenje, u okviru proslave "Merse" festivala".

Na godišnjicu smrti slavnog Gaudija, 2026. godine, planira se završetak gradnje ove katedrale, koju je UNESKO stavio na listu svetske baštine a rimski patrijarh proglasio manjom bazilikom 2010.

Pogledajte video:

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA