SEKS PRED SVEDOCIMA: Crkvenoj komisiji dokazivali da može da im se digne! (FOTO)

Kako bi demantovali optužbe, muževi su morali da prilože dokaz koji se sastojao od "prezentovanja" erekcije pred punom sudnicom. Takođe, svedoci suđenja su bili u mogućnosti da ispitaju "dovoljnu elastičnost, kao i prirodno kretanje organa" pre nego što zatraže ejakulaciju

  • 0

Žene su uživale najveću moć tokom 16. i 17. veka u Francuskoj! Tako, naime, svedoče istorijska dokumenta, u kojima se ističe da ukoliko su smatrale da su im muževi impotentni, mogle su da ih tuže za, kako se to precizno zvalo, erektilnu disfunkcionalnost!

Kako bi demantovali optužbe, muževi su morali da prilože dokaz koji se sastojao od "prezentovanja" erekcije pred punom sudnicom. Takođe, svedoci suđenja bili su u mogućnosti da ispitaju "dovoljnu elastičnost, kao i prirodno kretanje organa" pre nego što zatraže ejakulaciju. Da, do te mere se zalazilo u sferu privatnog.

Impotentost je bio jedan od retkih slučajeva kada je čak i crkva dozvoljavala da se brak poništi, a osnovni razlog je bio taj što su smatrali da je osnovna funkcija braka - produžavanje vrste.

Ukoliko ne bi prošli ovaj "blaži" test, muževi su mogli da zatraže suđenje ispred Kongresa, gde kao dokaz da nisu impotentni prilažu seks sa suprugom, i to pred 100 svedoka!  Stručnjaci su ovaj čin nazivali "pravna pornografija". Tokom čina, pored kreveta bi se našli skoro svi svedoci, koji bi pomno pratili čitavu radnju, od predigre do ejakulacije.

S obzirom na to da su u 16. veku žene nevine stupale u brak, muškarci su često znali da sa sobom u prvu bračnu postelju ponesu bočice sa krvlju kako bi u slučaju da zakažu, posuli krv po čaršavu da bi izgledalo kao da su obavili posao.

Naime, ova tradicija datira još s početka 15. veka, kada je supruga markiza De Lanža optužila svog muža da je impotentan iako je sa njom imao četrnaestogodišnju ćerku.

U ovom slučaju je markiz "trijumfovao" pred svedocima, ali je zato zbog neosnovane optužbe odlučio da ostavi suprugu. Crkva mu je zabranila da se u narednih godinu dana ženi. Kada je prošao rok, markiz se ponovo oženio i sa drugom ženom imao sedmoro dece.

Od tada je usvojena praksa tokom koje par ima seks pred svima kako bi se utvrdilo ko od partnera laže, kao i ko je sklon egzibicionizmu.

(I. Danić / Foto: Screenshot)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA