ŽILAVA BAKA: Kineskinja (76) trenira košarku 20 godina - visoka samo metar i po (FOTO)

Zu Šumei (76) trči po 400 metara dnevno i bavi se sportovima kojima se bavi svaki prosečan student. Uz svoj klub i kolege, baka je uspela da izađe iz teške finansijske situacije. Često ističe kako je košarka njen život

  • 0

Zu Šumei (76) iz Kine je super baka! Naime, ova baka igra košarku poslednjih 20 godina, a visoka je samo metar i po! Takođe, trči svakodnevno po 400 metara i bavi se sportovima kojim se bavi i svaki prosečan student. Jedina razlika između nje i studenata je to što ona ima 76 godina i što je postala prava internet zvezda!

Međutim, Šumein život nije tako idealan kao što se čini. Pre 20 godina napustio ju je muž i ostavio s mentalno zaostalom ćerkom. Nedugo zatim, dobila je otkaz u biblioteci i zajedno sa ćerkom živela od socijalne pomoći. Kako bi pobegla od teškog i usamljenog života, počela je da trenira košarku. Ubrzo joj je ovaj sport promenio život.

Pošto su njene kolege iz kluba saznale za strašnu sudbinu s kojom se suočava, objavili su pismo na kineskom Tviteru, u kome su pozvali sve ljude dobre volje da pomognu.  U prvih 12 sati pismo je videlo 700.000 ljudi, a za Šumei je prikupljen iznos od 100.000 dolara.

- Košarka je moj život, ja to volim, ovi studenti su moja deca - rekla je Šumei i kroz suze dodala da im je zahvalna jer su joj  omogućili bolji i lagodniji život.

(I. D.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA