ČUDO: Rodila blizance u 61. godini (FOTO) (VIDEO)

Antonija Leticija Asti (61) iz Sao Paola i njen suprug su godinama pokušavali da dobiju dete, jer im je za usvajanje rečeno da su prestari. Ipak, priroda je uplela svoje prste i nakon niza godina im podarila najveće blago

  • 0

PRIRODA JE ČUDESNA! Nakon čitavog niza godina uzaludnih pokušaja da dobiju dete, Antonija Leticija Asti (61) iz Sao Paola i njen suprug, 2002. godine odlučili su se za veštačku oplodnju, međutim, ni to nije dalo rezultata. Nakon toga su hteli da usvoje dete, ali im je rečeno da su prestari za usvajanje. Jedino što im je ostalo, bio je još jedan pokušaj veštačke oplodnje i to sa preostalim embrionima od prvog pokušaja koji su bili zamrznuti deset godina.

I uspeli su: rezultat poslednjeg pokušaja su blizanci - devojčica i dečak rođeni prošle nedelje.

Antonija i njen suprug presrećni su i ne smatraju da su prestari za odgajanje dece.

- Ja sam najsrećnija žena na svetu - rekla je Antonija. Njen ginekolog je rekao da bi mnoge žene trebalo da se ugledaju na nju.

- Učinila je nešto što većina ljudi ne uspe. Najteže stvari u životu su često i najzahvalnije - rekao je doktor Orlando de Kastro Neto.

Novopečeni je otac takođe jako uzbuđen, pa kroz smeh kaže da će sada morati više da radi kako bi deca imala sve što im treba. Najveća prepreka s kojom će se suočiti Antonija je kritičnost društva prema starijim majkama, kažu njeni lekari.

Međutim Antonija još uvek ne drži rekord: najstarija majka je 66-godišnja Španjolka koja je 2009. takođe rodila blizance.

Pogledajte video-snimak o Antoniji:

(I. D. / Dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA